Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΞΕΕ - ΠΟΞ: Δεν αξιοποιούνται τουριστικά οι αγώνες του 2004

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Νοέμβριος 2002, 00:00

Σε πρόσφατη εισήγηση του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού για τις αναμενόμενες εξελίξεις των διεθνών τουριστικών μεγεθών κατά την προσεχή τριετία, η Ελλάδα εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης...

Σε πρόσφατη εισήγηση του γενικού γραμματέα του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού για τις αναμενόμενες εξελίξεις των διεθνών τουριστικών μεγεθών κατά<...>

την προσεχή τριετία, η Ελλάδα εμφανίζεται χωρίς ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι στο εν λόγω διάστημα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση τους το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΞΕΕ, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΠΟΞ.

Η Ελλάδα την επόμενη τριετία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, παρ’ όλα αυτά δεν διακρίνεται μέχρι στιγμής κάποια θετική επίδραση του γεγονότος στη διεθνή τουριστική κίνηση που θα εκδηλωθεί προς την Ελλάδα. Όμως, τονίζει η ανακοίνωση, όταν αναλάβαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πάντες διέβλεπαν ότι η διοργάνωση μιας εκδήλωσης τόσο μεγάλου βεληνεκούς, από μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας θα οδηγούσε σε εκρηκτική άνοδο της τουριστικής δραστηριότητας.

Η ομολογία από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι ο Ελληνικός τουρισμός δεν αναμένεται να ωφεληθεί ιδιαίτερα κατά την προσεχή τριετία, θα πρέπει να ανησυχήσει όσους φορείς της Πολιτείας εμπλέκονται με την  υπόθεση της Ολυμπιάδας και όσους ευθύνονται για την χάραξη της τουριστικής πολιτικής.

Είναι αδιανόητο δύο χρόνια πριν την τέλεση των αγώνων, να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του Ολυμπιακού εγχειρήματος. Η προβολή της πόλης και της χώρας ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ακόμα λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της δημόσιας διοίκησης και της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων.

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής, διέθεσαν μεγάλα ποσά σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων και να προετοιμάσουν για την άρτια φιλοξενία. Και εδώ όμως η παροιμιώδης ολιγωρία της πολιτείας δεν έχει επιτρέψει προς το παρόν τουλάχιστον την ουσιαστική έναρξη των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που εντάχθηκαν στις δράσεις του Γ’ ΚΠΣ.

Τελειώνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι αν η πίεση που ασκεί η καταληκτική ημερομηνία ενός τόσο σημαντικού γεγονότος και η δεδομένη Εθνική ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα, δεν κατέστη δυνατόν να αφυπνίσουν τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα, δεν μπορούμε να φανταστούμε σε τι θα πρέπει να ελπίζει πλέον ο επιχειρηματικός κόσμος στον κλάδο του τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top