Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διάσκεψη για την αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Νοέμβριος 2002, 00:00

Η υιοθέτηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων πολιτιστικών πολιτικών για την αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και η ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών και του πολιτιστικού τουρισμού θα απασχολήσουν τη διεθνή διάσκεψη στην Θεσσαλονίκη...

Η υιοθέτηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων πολιτιστικών πολιτικών για την αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη των πόλεων και η ανάπτυξη των<...>

πολιτιστικών διαδρομών και του πολιτιστικού τουρισμού θα απασχολήσουν τη διεθνή διάσκεψη στην Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε χθες με θέμα “Πολιτιστικές πολιτικές για τις πόλεις”, και διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Την διάσκεψη θα απασχολήσει επίσης η δημιουργία, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Νότιο Καύκασο, ενός δικτύου πόλεων ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας με σκοπό την περιφερειακή και διεθνή συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, που χαιρέτησε τη διάσκεψη, τόνισε ότι “η σημερινή διάσκεψη αποτελεί συνέχεια της συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού των Βαλκανικών χωρών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριου αλλά και των υπουργών Πολιτισμού των χωρών της Μαύρης Θάλασσας που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1997.” Παράλληλα, επισήμανε τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη στις 24-25 Μαΐου του 2003, της άτυπης συνόδου υπουργών Πολιτισμού, Αθλητισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Νεότητας στη οποία θα προσκληθούν και οι νέες χώρες των οποίων η ένταξη στην ΕΕ θα υπογραφεί τον προσεχή Απρίλιο. Τέλος, ο κ Βενιζέλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ελληνική διεκδίκηση της ΕΧΡΟ 2008.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπουργοί αρμόδιοι για θέματα πολιτιστικής πολιτικής από τις χώρες της Ν.Α Ευρώπης και του Καυκάσου καθώς και δήμαρχοι και πολιτιστικοί παράγοντες των χωρών αυτών.

Τα θέματα που εξετάζονται είναι η αναγνώριση και κατανόηση του πολιτισμικού δυναμικού των πόλεων, η αξιοποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης των πολιτιστικών πόρων των πόλεων καθώς και η διαχείριση και υλοποίηση μιας πολιτιστικής στρατηγικής για την πόλη.

Στο θέμα της ΕΧΡΟ αναφέρθηκε στη διάρκεια της διάσκεψης και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης . “Εδώ στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αναζητά και προσεγγίζει τον μητροπολιτικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, προετοιμαζόμαστε να διεκδικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε την παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ 2008. Ως κεντρικό θέμα επιλέξαμε τα “Ανθρώπινα Δίκτυα” εξετάζοντας ανάμεσα σε αυτά , δίκτυα μεταφορών, δίκτυα τεχνολογίας, επικοινωνίας, γνώσης και πολιτισμού. Σίγουρα το μέλλον του πλανήτη όπως άλλωστε το παρελθόν και το παρόν του θα είναι έντονα πολυπολιτισμικό” τόνισε ο κ Πασχαλίδης.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top