Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

WTM 2002: Συνέντευξη της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων στο Λονδίνο

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Νοέμβριος 2002, 00:00

Συνέντευξη προς τους Βρετανούς δημοσιογράφους παραχώρησε η νεοσύστατη Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ ΑΕ) στο πλαίσιο<...>

της παρουσίας της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αναστασία Κανελλοπούλου παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε νησιού, τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια και ανακοίνωσε την καθιέρωση αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των Ιονίων Νήσων. Η έναρξη των πτήσεων θα γίνει το Φεβρουάριο του 2003, καθώς το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε την ένταξη της αεροπορικής γραμμής στο σχετικό πρόγραμμα επιδότησης άγονων αεροπορικών γραμμών. Εκτός από τη μεταξύ τους σύνδεση, το πρόγραμμα επιδότησης θα καλύπτει και την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου με τη Σητεία της Κρήτης και της Κέρκυρας με τη Θεσσαλονίκη.

Οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων Βρετανών δημοσιογράφων εστιάστηκαν σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην δυνατότητα ύπαρξης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιονίων νήσων με την Αγγλία, ενώ εκφράστηκαν παράπονα για ελλιπή επικοινωνία με τον ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Βρετανός δημοσιογράφος των Sunday Times, Mark Ottaway, ενώ ο Δήμος Κερκυραίων τον ανακήρυξε επίτιμο πολίτη της πόλης.

Μεταξύ των στόχων της ΕΤΙΝ είναι η υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής, η ανάδειξη των νησιών του Ιονίου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη διαπεριφερειακών συνεργασιών, η αξιοποίηση κοινοτικών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων, η πιστοποίηση της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών κ.α.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top