Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το Τουριστικό Επιμελητήριο προ των νομοθετικών πυλών

Θοδωρής Κουμέλης - 12 Νοέμβριος 2002, 00:00

Έτοιμο προς κατάθεση είναι το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν όλες οι τουριστικές δραστηριότητες όπως τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία, τα campings κ.λπ...

Έτοιμο προς κατάθεση είναι το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν<...>

όλες οι τουριστικές δραστηριότητες όπως τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία, τα campings κ.λπ. όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο το οποίο επισκέφτηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market.

Το θέμα της δημιουργίας ενός Τουριστικού Επιμελητηρίου αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιπαραθέσεων των τουριστικών φορέων εδώ και χρόνια προσκρούοντας κυρίως στις αρνητικές αντιδράσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που βασίζονται -μεταξύ άλλων- σε θέματα που αφορούν την ασφάλιση του κλάδου καθώς και στα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει. Η δημιουργία του Τουριστικού Επιμελητηρίου δεν προϋποθέτει απαραίτητα την συγχώνευση του με το ΞΕΕ. Στα μέλη του Τουριστικού Επιμελητηρίου σχεδιάζεται να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις. Στις αρμοδιότητες του Επιμελητηρίου θα υπάγεται και η έκδοση αδειών των σχετικών επιχειρήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top