Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

26% ετησίως αυξάνεται ο κλάδος ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Νοέμβριος 2002, 00:00

Ταχύτατοι είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης για τον κλάδο ενοικιάσεως αυτοκινήτων βάση των αποτελεσμάτων της κλαδικής μελέτης της ICAP<...>

. Συγκεκριμένα την περίοδο 1995-2001 η συνολική αξία των ενοικιάσεων αυτοκινήτων σημείωσε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 26% με την αξία των μακροχρόνιων μισθώσεων να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (59%) ενώ το 41% αφορά στις τουριστικές ενοικιάσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι προοπτικές του κλάδου των ενοικιάσεων αυτοκινήτων συνεχίζουν να διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές και για τα επόμενα έτη λόγω της αναμενόμενης ανόδου του τουριστικού ρεύματος ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, της αναμενόμενης απελευθέρωσης της ενοικίασης ελαφρών οχημάτων επαγγελματικού τύπου, καθώς και της απελευθέρωσης των ενοικιάσεων αυτοκινήτων με οδηγό. Ταυτόχρονα ο τομέας των μακροχρόνιων μισθώσεων εκτιμάται ότι θα συνεχίσει επίσης την ανοδική του πορεία, λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η συγκεκριμένη μέθοδος, σε σύγκριση με την αγορά αυτοκινήτου ή άλλες μεθόδους χρηματοδότησης.

Οι επιχειρήσεις τουριστικών ενοικιάσεων διακρίνονται σε μεγάλου μεγέθους εταιρίες, οι οποίες διαθέτουν ευρύ δίκτυο υποκαταστημάτων, μεσαίου μεγέθους, σε τοπικής εμβέλειας εταιρίες και μικρού μεγέθους εταιρείες τοπικού και εποχιακού χαρακτήρα.
Σήμερα στην χώρα λειτουργούν περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων στις οποίες κυριαρχούν -με μεγάλο ποσοστό αφού η αγορά χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό συγκέντρωσης- λίγες αλλά καλά οργανωμένες εταιρίες που κυρίως εκπροσωπούν διεθνή εμπορικά σήματα.
Στις μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων δραστηριοποιούνται εκτός από τις επιχειρήσεις τουριστικών ενοικιάσεων και εταιρίες εμπορίας αυτοκινήτων.

Ο αριθμός των βραχυχρονίως ενοικιαζομένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα εκτιμάται ότι έφθανε στα 48.000 οχήματα το 2001, ενώ εάν προστεθούν και τα αυτοκίνητα που αφορούν τις εταιρικές μισθώσεις ο συνολικός στόλος φθάνει τα 94.000 οχήματα, βάση των εκτιμήσεων της μελέτης της ICAP.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top