Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές

Επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν δέκα-επτά βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Μ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές…

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν δέκα-επτά βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Μ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα της<...> ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι την 1η Ιανουαρίου 2004 εκπνέει η προθεσμία εξαίρεσης της χώρας μας από τις διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού (3577/92) για την εφαρμογή της ελεύθερης κυκλοφορίας και υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές. Εκτιμούν ωστόσο ότι η απελευθέρωση δεν γίνεται πραγματικότητα, καθώς ‘διαιωνίζεται’ ο κρατικός παρεμβατισμός, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπογράφει μεν αυξήσεις στα εισιτήρια κατά 12% αλλά τις παίρνει πίσω με ‘αδικαιολόγητες εκπτώσεις’, επιμένει στην εφαρμογή του επίναυλου, σχεδιάζει με πρόχειρο και επιζήμιο τρόπο τα δρομολόγια, δεν καλύπτει με ποιοτικούς όρους τα δρομολόγια προς τα μικρά νησιά, δεν στηρίζει τις πολυμετοχικές ακτοπλοϊκές εταιρίες και δεν βελτιώνει τις λιμενικές υποδομές.

Επερωτούν, δε, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας “γιατί δεν προέβη στην άρση των διατάξεων που διαιωνίζουν τον κρατικό παρεμβατισμό, γιατί δεν εναρμόνισε το νέο θεσμικό πλαίσιο με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και γιατί δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης και τόνωσης της ακτοπλοΐας ενόψει της απελευθέρωσης”.

Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Τσιπλάκος, Αθ. Βαρίνος, Π. Μαντούβαλος, Π. Μελάς, Αν. Νεράτζης, Αρ. Παυλίδης, Γ. Καλός, Β. Μιχαλολιάκος, Αν. Λιάσκος, Ι. Χωματάς, Γ. Δεικτάκης, Ι. Κεφαλογιάννης, Εμ. Κεφαλογιάννης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Α. Μπέζας και Γ. Σαλαγκούδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024