Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Νοέμβριος 2002, 00:00

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν δέκα-επτά βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Μ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές...

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν δέκα-επτά βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος Μ. Βαρβιτσιώτη για το θέμα της<...>

ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι την 1η Ιανουαρίου 2004 εκπνέει η προθεσμία εξαίρεσης της χώρας μας από τις διατάξεις του κοινοτικού κανονισμού (3577/92) για την εφαρμογή της ελεύθερης κυκλοφορίας και υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές. Εκτιμούν ωστόσο ότι η απελευθέρωση δεν γίνεται πραγματικότητα, καθώς ‘διαιωνίζεται’ ο κρατικός παρεμβατισμός, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπογράφει μεν αυξήσεις στα εισιτήρια κατά 12% αλλά τις παίρνει πίσω με ‘αδικαιολόγητες εκπτώσεις’, επιμένει στην εφαρμογή του επίναυλου, σχεδιάζει με πρόχειρο και επιζήμιο τρόπο τα δρομολόγια, δεν καλύπτει με ποιοτικούς όρους τα δρομολόγια προς τα μικρά νησιά, δεν στηρίζει τις πολυμετοχικές ακτοπλοϊκές εταιρίες και δεν βελτιώνει τις λιμενικές υποδομές.

Επερωτούν, δε, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας “γιατί δεν προέβη στην άρση των διατάξεων που διαιωνίζουν τον κρατικό παρεμβατισμό, γιατί δεν εναρμόνισε το νέο θεσμικό πλαίσιο με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και γιατί δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης και τόνωσης της ακτοπλοΐας ενόψει της απελευθέρωσης”.
Την επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Τσιπλάκος, Αθ. Βαρίνος, Π. Μαντούβαλος, Π. Μελάς, Αν. Νεράτζης, Αρ. Παυλίδης, Γ. Καλός, Β. Μιχαλολιάκος, Αν. Λιάσκος, Ι. Χωματάς, Γ. Δεικτάκης, Ι. Κεφαλογιάννης, Εμ. Κεφαλογιάννης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Α. Μπέζας και Γ. Σαλαγκούδης.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top