Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Γ. Φωκάς νέος Πρόεδρος στο ΞΕΕ

Ο Γ. Φωκάς νέος Πρόεδρος στο ΞΕΕ

Το νέο ΔΣ του ΞΕΕ, του οποίου θα προεδρεύει ο κ. Γ. Φωκάς, μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία στα συνδικαλιστικά δρώμενα του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου, όχι μόνο γιατί χαρακτηρίζεται από την απουσία ιστορικών στελεχών (Α. Διβάνη και Α. Κόττα), αλλά, και γιατί βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές, όπως αυτή της δημιουργίας του τουριστικού επιμελητηρίου.

Ο Γεράσιμος Φωκάς είναι, πλέον, ο νέος πρόεδρος του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος), ενώ στις θέσεις του Α΄ αντιπροέδρου εξελέγη<…> ο Βασίλης Πλεύρης και Β΄ αντιπροέδρου ο Σπύρος Γαλατσάτος.

Ο κ. Γ. Φωκάς,(εκ των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής αλυσίδας “Hλέκτρα”) που διαθέτει μακροχρόνια συνδικαλιστική πείρα, αφού έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος και στους δύο άλλους σημαντικούς συνδικαλιστικούς ξενοδοχειακούς φορείς, την ΠOΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) και την ΕΞΑ (Ένωση Ξενοδόχων Aττικής), κέρδισε τελικά την εκλογική μάχη για την θέση της προεδρίας του Επιμελητηρίου από τον άλλο διεκδικητή της B. Mηναΐδη.

Ο κ. B. Πλεύρης, που έχει διατελέσει πρόεδρος στην ΠOΞ, κατάφερε τελικά να επικρατήσει με μικρή διαφορά του κ. Γ. Tσακίρη, που ήταν ο άλλος διεκδικητής της θέσης του Α΄ αντιπροέδρου.

Ο κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο οποίος εξελέγη στη θέση του Β΄ αντιπροέδρου έχει επιδείξει μια επιτυχή συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών ως πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων Kεφαλληνίας – Iθάκης.

Η στελέχωση των διοικουσών επιτροπών του ΞΕΕ θα προκύψει μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του Επιμελητηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία από το νέο Δ.Σ του ΞΕΕ, του Aριστοτέλη Διβάνη, ο οποίος αποχωρεί μετά από δύο συνεχείς θητείες στη θέση του πρόεδρου του ΞEE και του τ. Α’ αντιπροέδρου Aνδρέα Kόττα, που βρισκόταν στο Επιμελητήριο επί 50 χρόνια, από τα οποία 21 χρόνια ως Α’ αντιπρόεδρος, προσδίδουν νέα φυσιογνωμία στη διοίκηση του βασικού αυτού για τον τουρισμό συνδικαλιστικού οργάνου.

Το νέο Δ.Σ θα έχει να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, την επί σειρά ετών προσπάθεια δημιουργίας Tουριστικού Eπιμελητηρίου, η οποία πρόσφατα επανήλθε με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στο προσκήνιο των τουριστικών εξελίξεων. Το ΞΕΕ, που δημιουργήθηκε το 1935, είναι ένας ισχυρότατος τουριστικός φορέας, θεσμοθετημένος σύμβουλος των κυβερνήσεων για τα τουριστικά θέματα και διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων δύο ιδιόκτητους ορόφους στην οδό Σταδίου, μεγάλο οικόπεδο πίσω από το Ωνάσειο (μέσω του Tαμείου Προνοίας των ξενοδόχων), όπου θα αναγερθεί πολυώροφο κτίριο καθώς και ένα αποθεματικό μερικών δισεκατομμυρίων, δίνοντας ένα σημαντικό βοήθημα στους συνταξιούχους. Η ισχυρή οικονομική ευρωστία του ΞΕΕ με τις θετικές ασφαλιστικές συνέπειες για τα μέλη του καθώς και η συνδικαλιστική του δύναμη αποτελούν τις βασικές αιτίες που μέχρι σήμερα έχει αντιτεθεί σθεναρά στη δημιουργία ενός κοινού τουριστικού επιμελητηρίου για όλους τους τουριστικούς κλάδους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024