Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανάκαμψη των πωλήσεων της Sato

Σπύρος Ζούγρης - 04 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Στοιχεία βελτίωσης και ανάκαμψης παρουσιάζουν οι πωλήσεις στους τομείς που δραστηριοποιείται ο όμιλος Sato τόσο στην<...>

Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η τάση αυτή διαφαίνεται από το γεγονός ότι στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο ρυθμός μείωσης των πωλήσεων του ομίλου από 21% στο εξάμηνο διαμορφώθηκε σε 12,6% στο εννιάμηνο. Σημαντική επίδραση είχαν τα αποτελέσματα της θυγατρικής Grammer στην Γερμανία, η οποία παρόλο που κινείται με καλύτερους ρυθμούς πωλήσεων από το μέσο όρο της γερμανικής αγοράς επηρεάζεται από το σύνολο της αρνητικής συγκυρίας. Βέβαια την ίδια περίοδο η Grammer πραγματοποιεί ένα ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων προϊόντων που επιδρά στα αποτελέσματα με αύξηση των εξόδων ανάπτυξης κατά 330%. Αντίστοιχα στα αποτελέσματα επιδρούν και οι ζημιές ύψους περίπου 1,6 εκατ. ευρώ που φέρει η συμμετοχή στην Denka Holdings, που κατά κύριο λόγο προήλθαν από την δημιουργία και λειτουργία ενός νέου logistics center της εταιρίας. Η ζημιά αυτή δεν επηρεάζει την ρευστότητα του ομίλου λόγω της μεθόδου ενοποίησης καθαρής θέσης που ακολουθείται στα αποτελέσματα του ομίλου Sato. Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα -644.000 ευρώ.

H βελτίωση αυτή των αποτελεσμάτων στις πωλήσεις άρχισε να είναι ορατή ήδη από το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μητρική Sato μόνο παρουσιάζει πωλήσεις τρίτου τριμήνου αυξημένες κατά 7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος και αυτό πιστεύεται ότι θα συνεχιστεί για όλες τις εταιρείες και τις δραστηριότητες του ομίλου, που αναμένει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να κλείσει με κερδοφόρα αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης.

Οι πωλήσεις της μητρικής Sato στο διάστημα αυτό διαμορφώθηκαν στα 24.386 εκατ. ευρώ έναντι 30.113 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε στα 43,4% από 45,7% κυρίως λόγω της κατανομής του βιομηχανικού κόστους σε μικρότερο όγκο πωλήσεων. Σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι δαπάνες της εταιρίας παρουσιάζουν μείωση 4,74%. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του προγράμματος αναδιοργάνωσης και περικοπής δαπανών που πραγματοποίησε η εταιρία, τα οφέλη από το οποίο αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω στο 2003. Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων για την Sato διαμορφώθηκαν στα -1,3. ευρώ.

Η Sato παρά την πρόσκαιρη κάμψη των μεγεθών είναι απολύτως έτοιμη να ανταποκριθεί και να προσκομίσει σημαντικά οφέλη από την επικείμενη ανάκαμψη, αφού με σωστή στρατηγική έχει ήδη ολοκληρώσει επενδύσεις σε νέα προϊόντα, ανάπτυξη δικτύου αλλά και την ολοκληρωμένη after sales εξυπηρέτηση των πελατών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top