Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβληματισμός των ιδιοκτητών ακινήτων για τη φορολόγηση των Ολυμπιακών μισθωμάτων

Σπύρος Ζούγρης - 04 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Τον σοβαρό προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα της εκμίσθωσης κατοικιών η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών...

Τον σοβαρό προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα της εκμίσθωσης κατοικιών η απόφαση<...>

του υπουργείου Οικονομικών για φορολόγηση των Ολυμπιακών μισθωμάτων με ποσοστό 10%, που μπορεί τους οδηγήσει είτε να μην ενδιαφερθούν καθόλου για το θέμα είτε να επιχειρήσουν να εκμισθώσουν τις κατοικίες τους μόνοι τους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η άποψη της ΠΟΜΙΔΑ είναι ότι το αφορολόγητο των μισθωμάτων είναι αναντικατάστατο κίνητρο προσέλκυσης των ιδιοκτητών κατοικιών στους επίσημους αναδόχους, και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος. Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντικό οι συμβάσεις που θα καλούνται να υπογράψουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών με οποιεσδήποτε εταιρίες να δεσμεύουν και τα δύο μέρη και όχι μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ θα πρέπει να προβλέπουν προκαταβολή μέρους του μισθώματος μέχρι ένα εύλογο χρονικό σημείο πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων.

Τέλος, η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να μην υπογράφουν μισθωτικές συμβάσεις με κανένα αν το περιεχόμενό τους δεν έχει ελεγχθεί από το δικηγόρο τους ή το Γραφείο Ενημερώσεως της Ομοσπονδίας προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top