Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΕξελίξεις του τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα

Εξελίξεις του τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα

Τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης θέρετρου με εγκαταστάσεις golf στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Cavo Sidero ανακοίνωσε ο Tim Hill εκπρόσωπος της Loyal Ward. Η Loyal Ward, […]

Τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης θέρετρου με εγκαταστάσεις golf στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Cavo Sidero ανακοίνωσε ο Tim Hill εκπρόσωπος της Loyal Ward. Η Loyal Ward, με έδρα την Αγγλία, είναι η κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του θέρετρου. Η επένδυση υπολογίζεται να φθάσει τα 500 εκατ. λίρες.
Το έργο περιλαμβάνει εγκαταστάσεις δυναμικότητας 7.000 επισκεπτών το χρόνο, αλλά σε πρώτη φάση ο αριθμός αυτός δεν θα ξεπεράσει τις 5.000.
Ο κ. Tim Hill βρέθηκε αυτές τις μέρες στην χώρα μας λόγω του Παγκοσμίου Συνεδρίου Golf<.> που πραγματοποιείται στον Αστέρα Βουλιαγμένης και ανέφερε λεπτομέρειες για την έκβαση του σχεδίου. Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το 2000 διότι οι άδειες που χρειάζονται δεν έχουν ακόμα εκδοθεί. Επίσης, η εταιρία έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την ιδιοκτησία της γης. Η Μονή Τοπλού, που φέρεται ως ιδιοκτήτης, και έχει επινοικιάσει την έκταση στην Loyal Ward, βρίσκεται αυτή την στιγμή στα δικαστήρια αλλά όπως δήλωσε ο κ. Tim Hill η υπόθεση είναι στο τελικό στάδιο.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει την πρωτοβουλία για δημιουργία θέρετρου golf στην περιοχή, το οποίο τελικά θα κατασκευασθεί, κατά τον κ. Hill ανεξάρτητα από την έκβαση του δικαστηρίου.
Τέλος, σε ερώτηση προς τον κ. Hill σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η άρνηση των κατοίκων να δεχθούν την κατασκευή του θέρετρου λόγω περιβαλλοντικών ευαισθητοποιήσεων, η απάντηση ήταν ότι το όλο έργο έχει έτσι σχεδιαστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα οικολογικά προβλήματα. Ο συντελεστής δόμησης θα είναι αρκετά χαμηλός και θα υπάρχει συγκεκριμένη περιβαλλοντική πολιτική. Έτσι ο κ. Hill ελπίζει ότι θα βρει την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024