Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤο Queen Mary 2 στο Πειραιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Queen Mary 2 στο Πειραιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το πολυτελέστερο και πλέον τεχνολογικά προηγμένο πλωτό ξενοδοχείο στον κόσμο βάζει πλώρη για το λιμάνι του Πειραιά, τον Αύγουστο του 2004…

Το πολυτελέστερο και πλέον τεχνολογικά προηγμένο πλωτό ξενοδοχείο στον κόσμο βάζει πλώρη για το λιμάνι του Πειραιά, τον Αύγουστο του 2004<...>.

Η Σύμβαση ναύλωσης του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary 2 υπεγράφη χθες μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και της πλοιοκτήτριας εταιρείας Cunard Line.

Εκ μέρους της Αθήνα 2004 τη Σύμβαση υπέγραψε η πρόεδρος της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την Cunard Line εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος της κα Deborah Natansohn και την ανάδοχο εταιρία Intermed Travel Consultants ΕΠΕ, ο εκπρόσωπός της κος Ιωάννης Καζούλλης.

Η πρόεδρος της Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, καλωσορίζοντας τους συμβαλλομένους τόνισε τη σπουδαιότητα του Προγράμματος Φιλοξενίας για την Οργανωτική Επιτροπή και την αναγκαιότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αξιοποίηση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του πλέον σύγχρονου και τεχνολογικά προηγμένου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, το οποίο εκτός από την προσφορά ενός σημαντικού αριθμού πολυτελών δωματίων στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Αθήνα 2004, προσδίδει αίγλη στο λιμάνι του Πειραιά. Πέρα από την επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων, εμείς εργαζόμαστε και για την κληρονομιά που θα μείνει στη χώρα την επόμενη ημέρα. Για αυτό και η δική σας συμμετοχή στην προσπάθειά μας έχει ξεχωριστή σημασία”.

Ο γενικός διευθυντής Υποστήριξης Αγώνων, κ. Βασίλης Νειάδας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει 13.000 εκλεκτούς επισκέπτες σε 11 κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενιστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Το πρόγραμμα φιλοξενίας σε πλωτά ξενοδοχεία είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμανιού και την παρουσία του Queen Mary 2, ο Πειραιάς θα προβληθεί διεθνώς ως ένα εκ των σημαντικότερων λιμανιών της Μεσογείου.

Η κα Deborah Natansohn, δήλωσε ότι η Cunard, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 160 χρόνια στην επιβατηγό ναυτιλία, είναι υπερήφανη που η ναυαρχίδα του στόλου της εταιρίας της, θα συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εκτίμησε δε, ότι ο Πειραιάς θα εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια, ιδιαίτερα μετά το 2004.

Τέλος, ο κ. Ιωάννης Καζούλλης, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συμβούλους των συμβαλλομένων μερών, που συνέλαβαν στην ολοκλήρωση αυτής της τόσο σημαντικής συμφωνίας.

Η υπογραφή της σύμβασης αυτής, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο, καθώς το Queen Mary 2 έχει μήκος 345 μέτρα, πλάτος 41 μέτρα, ύψος 44 μέτρα και συνολικό εκτόπισμα 150.000 τόνων! Το Queen Mary 2 κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Chantiers de l΄ Atlantique στο Saint-Nazaire της Γαλλίας. Η καθέλκυση του θα πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του 2003 και παρθενικό του ταξίδι τον Ιανουάριο του 2004, από το Southampton στην Νέα Υόρκη, επισκεπτόμενο επίσης λιμάνια όπως η Τενερίφη, η Λας Πάλμας, τα νησιά Μπαρμπάντος κ.α.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος να υποδεχτεί κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τα κρουαζιερόπλοια και να απολαύσουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όσοι θα διαμένουν σε αυτά. Ανάμεσα στα έργα αισθητικής παρέμβασης προβλέπονται αναπαλαιώσεις διατηρητέων κτιρίων, δενδροφυτεύσεις και εξωραϊσμοί των χώρων στην περιοχή εξυπηρέτησης πλοίων. Παράλληλα πραγματοποιούνται έργα υποδομής, όπως αγωγοί συλλογής λυμάτων, νέοι αγωγοί αποχέτευσης και βελτίωση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Τέλος, με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, μία σειρά από ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή, με ενδεικτική την απαγόρευση της χρήσης κλιβάνων των πλοίων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι.

Φωτογραφία: Από την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην ΑΘΗΝΑ 2004, την πλοιοκτήτρια εταιρία Cunard Line και την ανάδοχο Intermed Travel Consultants ΕΠΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024