Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δύσκολη οικονομική κατάσταση για United και American Airlines

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρία United Airlines μετά από την απόρριψη<...>

από το Air Transportation Stabilization (ATSB) της αίτησής της προς τις ομοσπονδιακές αρχές χορήγησης δανείου ύψους 1,8 δισ. δολαρίων, ενώ, ήδη, έχει καθυστερημένες πληρωμές ύψους 900 εκατ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Glenn F. Titton δήλωσε σχετικά: “Είμαστε απογοητευμένοι που το ΑΤSB δεν μπορούσε να εγκρίνει την αίτηση της United. Εκτιμούμε όμως το γεγονός ότι εκφράστηκε η πιθανότητα να κατατεθεί μια νέα βελτιωμένη πρόταση δανειοδότησης αργότερα. Θα συζητήσουμε το θέμα με τους εκπροσώπους των σωματείων και τους μετόχους μας και θα καθορίσουμε τις άμεσες κινήσεις μας”.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η American Airlines η οποία με στόχο να μειώσει το λειτουργικό κόστος της προβαίνει στην απόλυση 1.100 εργαζομένων, ενώ τον Αύγουστο είχε απολύσει ακόμα 7.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας πρόκειται να αναβάλλει την αγορά των 25 νέων αεροπλάνων, να επιταχύνει την απόσυρση 9 Boeing 767 και να θέσει εκτός πτήσεων 74 Fokker.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top