Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαλύεται η δημόσια τουριστική εκπαίδευση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις ΣΤΕ

Σπύρος Ζούγρης - 06 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Αποδομείται και απαξιώνεται όλη η πυραμίδα της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης μέσω του νέου νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή...

Αποδομείται και απαξιώνεται όλη η πυραμίδα της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης μέσω του νέου νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση<...>

στη Βουλή και επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ). Το προσωπικό των ΣΤΕ, που ανέρχεται σε 760 εργαζόμενους, βρίσκεται σε πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση από τις 2 Δεκεμβρίου εκφράζοντας έτσι την αντίθεση τους στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΣΤΕ είναι ΝΠΔΔ, και παρέχουν εκπαίδευση σε τριτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο μέσω οκτώ τεχνικών επαγγελματικών εκπαιδευτήριων, πέντε σχολών ξεναγών, τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων στον τουρισμό σε 18 πόλεις, καθώς και κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης.

Η μη κατοχύρωση των ανώτερων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα, η παραχώρηση του εκπαιδευτήριου-ξενοδοχείου της Αναβύσσου στην ΕΤΑ ΑΕ, χωρίς να διασφαλίζεται η μετεγκατάστασή του, η μη ρύθμιση του καθεστώτος για 90 εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, αποτελούν μερικά από τα βασικότερα θέματα τα οποία καταγγέλλουν και για τα οποία διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top