Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Απεργία για το νομοσχέδιο τουριστικής εκπαίδευσης

Σπύρος Ζούγρης - 09 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) αντιδρά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης<...>

για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση με απεργία διαρκείας, παρά τις περί του αντιθέτου πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου ότι τα θέματα με τους εργαζόμενους στη ΣΤΕ έχουν διευθετηθεί και έχει υπάρξει σχετική συμφωνία κατά την διάρκεια συνάντησής τους στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι σε σχετική συνέντευξη τύπου, βασικό σημείο διαφωνίας στο νομοσχέδιο είναι, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση του ξενοδοχείου της Αναβύσσου, που λειτουργεί ως εκπαιδευτήριο, στην ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα), που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της συγκεκριμένης Σχολής, αφού η μετεγκατάστασή της, η οποία χαρακτηρίζεται ως προσωρινή, δεν διασφαλίζεται άμεσα με κίνδυνο να μη λειτουργήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Σημείο αιχμής είναι επίσης η μη κατοχύρωση των ανωτέρων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών στις σχολές αυτές.

Η Ομοσπονδία ζητά όσον αφορά στη μετεγκατάσταση να απαλειφθεί η λέξη “προσωρινή” με τη λέξη “οριστική” και να συμπεριληφθεί η φράση “για όσο χρόνο θα διαρκέσει η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης στην ΕΤΑ”, ενώ όσον αφορά στις ΑΣΤΕ να αντικατασταθεί ο όρος “ανώτερες” με τον όρο “ανώτατες” στο νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι σπουδαστές των τουριστικών σχολών ΑΣΤΕΡ και ΤΕΣΤΕΡ της Ρόδου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο από το κέντρο της πόλης και μέχρι το Νομαρχιακό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου Σ. Καραγιάννη, ο οποίος παρέλαβε και ανέλαβε να κοινοποιήσει στους σχετικούς φορείς το ψήφισμά τους. Οι σπουδαστές διαφωνούν σε πολλά σημεία με το νομοσχέδιο, ένα από τα βασικότερα, όμως, σημεία είναι η μετονομασία των  Aνωτέρων Σχολών Tουριστικής εκπαίδευσης σε Oργανισμό Tουριστικής Eκπαίδευσης και Kατάρτισης και απαιτούν την μετονομασία σε Aνώτατες Σχολές Tουριστικής Eκπαίδευσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top