Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΑπεργία για το νομοσχέδιο τουριστικής εκπαίδευσης

Απεργία για το νομοσχέδιο τουριστικής εκπαίδευσης

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) αντιδρά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση με απεργία διαρκείας, παρά τις περί του αντιθέτου […]

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) αντιδρά στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης<...> για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση με απεργία διαρκείας, παρά τις περί του αντιθέτου πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλου ότι τα θέματα με τους εργαζόμενους στη ΣΤΕ έχουν διευθετηθεί και έχει υπάρξει σχετική συμφωνία κατά την διάρκεια συνάντησής τους στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι σε σχετική συνέντευξη τύπου, βασικό σημείο διαφωνίας στο νομοσχέδιο είναι, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση του ξενοδοχείου της Αναβύσσου, που λειτουργεί ως εκπαιδευτήριο, στην ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα), που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της συγκεκριμένης Σχολής, αφού η μετεγκατάστασή της, η οποία χαρακτηρίζεται ως προσωρινή, δεν διασφαλίζεται άμεσα με κίνδυνο να μη λειτουργήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Σημείο αιχμής είναι επίσης η μη κατοχύρωση των ανωτέρων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να θίγονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών στις σχολές αυτές.

Η Ομοσπονδία ζητά όσον αφορά στη μετεγκατάσταση να απαλειφθεί η λέξη “προσωρινή” με τη λέξη “οριστική” και να συμπεριληφθεί η φράση “για όσο χρόνο θα διαρκέσει η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης στην ΕΤΑ”, ενώ όσον αφορά στις ΑΣΤΕ να αντικατασταθεί ο όρος “ανώτερες” με τον όρο “ανώτατες” στο νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι σπουδαστές των τουριστικών σχολών ΑΣΤΕΡ και ΤΕΣΤΕΡ της Ρόδου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο από το κέντρο της πόλης και μέχρι το Νομαρχιακό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου Σ. Καραγιάννη, ο οποίος παρέλαβε και ανέλαβε να κοινοποιήσει στους σχετικούς φορείς το ψήφισμά τους. Οι σπουδαστές διαφωνούν σε πολλά σημεία με το νομοσχέδιο, ένα από τα βασικότερα, όμως, σημεία είναι η μετονομασία των Aνωτέρων Σχολών Tουριστικής εκπαίδευσης σε Oργανισμό Tουριστικής Eκπαίδευσης και Kατάρτισης και απαιτούν την μετονομασία σε Aνώτατες Σχολές Tουριστικής Eκπαίδευσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024