Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νέο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ανεκμετάλλευτη η ζήτηση για συνέδρια στη Ελλάδα

Σπύρος Ζούγρης - 09 Δεκέμβριος 2002, 00:00

Η διοχέτευση της ζήτησης για διοργάνωση Συνεδρίων εμποδίζεται από την έλλειψη Convention Bureaux και Συνεδριακού Κέντρου. Παράλληλα ο κ. Aκης Τσοχατζόπουλος,αναφέρθηκε στη πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επενδύτες για την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη...

Πολλά αιτήματα για διοργάνωση Συνεδρίων δέχεται το γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία, η διοχέτευση όμως αυτής της ζήτησης εμποδίζεται<...>

από την έλλειψη Convention Bureaux.

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης το τελευταίο καιρό έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από την Βρετανική αγορά για την διοργάνωση συνεδρίων, στην Αθήνα αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, το οποίο όμως παραμένει ανεκμετάλλευτο, αφού δεν υπάρχει ακόμα το Συνεδριακό Κέντρο στην Αθήνα ή ένα Convention Bureaux, στα οποία θα μπορούσε το γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία να κατευθύνει την σχετική ζήτηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος, σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους, δήλωσε, σε ότι αφορά στο συνεδριακό τουρισμό και την σχετική υποδομή, ότι αμέσως μετά την ανάθεση του έργου της δημιουργίας του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου των Αθηνών θα υπάρξει αντίστοιχη πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επενδύτες για την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν, ήδη, αρκετά ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για την δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, αποφεύγοντας όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος επ΄ αυτού του θέματος.
Σε ότι αφορά την απουσία Convention Bureaux ο κ. Πατέλλης σημείωσε ότι η δημιουργία του αποτελεί έργο που πρέπει να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν εξαρτάται από τον ΕΟΤ. O EOT, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι με στόχο να διευκολύνει τους φορείς να οργανώσουν Convention Bureaux, αφού αυτά δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν μια αμιγώς κρατική πρωτοβουλία, αλλά, πρέπει να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν από αυτούς που εμπλέκονται στο συνεδριακό τουρισμό, έχει μέχρι σήμερα διοργανώσει ημερίδες όπου αναπτύσσει τους τρόπους λειτουργίας τους.

Οι επόμενες ημερίδες διοργανώνονται στις 13 Ιανουαρίου 2003 στην Πάτρα και 14 Ιανουαρίου 2003 στην Κέρκυρα με κύριους ομιλητές τις κ. Caroline Dow, Head of Sales & Marketing Scottich Convention Bureau, με θέμα: “Βασικές αρχές λειτουργίας ενός Convention Bureau, με πρότυπο της Σκωτίας” και Debbie Jackson, Managing Director of EIBTM/Reed Exhibitions με θέμα “Η αγορά του Convention & Incentives και η έκθεση ΕΙΒΤΜ (Γενεύη)”.

Επίσης, ο ΕΟΤ συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Οι προοπτικές των Συνεδρίων στην Ελλάδα - Εκθεσιακός και Συνεδριακός Τουρισμός”, που διοργανώνεται από τις Εκθέσεις ΧΕΝΙΑ στις 22 Ιανουαρίου 2003 στην Αθήνα και στο οποίο έχει προσκληθεί και αποδεχθεί να μιλήσει ο Μanaging Director της Reed Exhibitions Tom Nutley.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top