Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑίτηση πτώχευσης κατέθεσε η United Airlines

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η United Airlines

Αίτηση πτώχευσης και προστασίας από τους πιστωτές της με βάση το κεφάλαιο 11 της αμερικανικής νομοθεσίας περί πτωχεύσεων κατέθεσε η United Airlines, που είναι από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες…

Αίτηση πτώχευσης και προστασίας από τους πιστωτές της με βάση το κεφάλαιο 11 της αμερικανικής νομοθεσίας περί πτωχεύσεων κατέθεσε η United Airlines<...>, που είναι από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

Η πτώχευση της United Airlines, εάν συμβεί τελικά, θα είναι η μεγαλύτερη πτώχευση αεροπορικής εταιρείας στις ΗΠΑ.
Επισημαίνεται ότι το άρθρο 11 επιτρέπει σε μια εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ενώ αναπτύσσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης για να καλύψει τα υπάρχοντα χρέη, το κεφάλαιο και τα κόστη της.
Η United Airlines, μετά από τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και την γενικότερη επιβράδυνση της οικονομίας, αντιμετώπισε σημαντικές οικονομικές και λειτουργικές προκλήσεις. Αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και ιδιαίτερα η μείωση των επιχειρηματικών ταξιδιών οδήγησαν σε μια σημαντική πτώση των εσόδων της. Επιπρόσθετα η εταιρεία είχε 875 εκατ δολάρια χρέος, που έπρεπε να πληρωθεί κατά τη διάρκεια του 4ου τετράμηνου του 2002.

Για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της θέσης της ως ηγετική παγκόσμια αεροπορική εταιρεία η UAL αποφάσισε ότι έπρεπε να εφαρμόσει εκτεταμένες αλλαγές. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν ότι η διαδικασία κεφαλαίου 11 είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολυνθεί η εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών στην επιχείρηση για να ευθυγραμμίσει το κόστος και τις λειτουργίες σύμφωνα με το νέο περιβάλλον. Επιπρόσθετα το κεφάλαιο 11 δίνει πρόσβαση στην εταιρία σε ένα νέο χρηματοδοτικό κεφάλαιο, που αλλιώς δεν είναι δυνατή.

Η διαδικασία του άρθρου 11 θα διευκολύνει την αναδιοργάνωση που επιχειρεί η UAL, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποκαταστήσει την μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία της, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της UAL για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της United Airlines ζητήθηκε η προστασία του κεφαλαίου 11, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει τη συνέχιση των προγραμμάτων μιλίων των πελατών, την κανονική, χωρίς διακοπή, πληρωμή των λογαριασμών στους προμηθευτές καυσίμων, τα ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες, των μισθών κ.λπ..
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της UAL Glenn F. Tilto η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει στους πελάτες το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών που έχουν συνηθίσει, βολικά προγράμματα πτήσεων, ποιότητα υπηρεσιών και το πιο εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών στις ΗΠΑ και το εξωτερικό, ενώ η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά της θα είναι η ασφάλεια. Η United Airlines θα συνεχίσει να είναι μέλος της Star Alliance, προγράμματα μιλίων των πελατών της θα λειτουργούν κανονικά, καθώς και οι συμφωνίες κοινών κωδικών πτήσεων με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024