Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί τον αγροτουρισμό

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί τον αγροτουρισμό

Αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης ήταν η προώθηση καινοτόμων ιδεών και προτάσεων που θα ενισχύσουν την προσπάθεια ανάπλασης της υπαίθρου…

Αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης ήταν η προώθηση καινοτόμων ιδεών και προτάσεων από ιδιώτες ή φορείς<…> που θα ενισχύσουν την προσπάθεια ανάπλασης της υπαίθρου και ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο αγροτουρισμός και ο οικοτουρισμός.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο υπό την προεδρία του υφυπουργού Δημήτρη Γεωργακόπουλου συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας για θέματα ΚΠΣ Ξ. Λουράτος, ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Πανταλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) ΑΕ Τ. Χωμενίδης και ο πρόεδρος της Αγροτουριστικής Δ. Νταλής.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να γίνει προκήρυξη υποβολής, εκ μέρους ενδιαφερομένων αγροτών και άλλων ιδιωτών και φορέων, προτάσεων και ιδεών για καινοτόμες επιχειρήσεις που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό στην ύπαιθρο, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν ως προς τη βιωσιμότητα τους από την Εθνική Τράπεζα και την ΕΤΑ ΑΕ και, εφόσον κριθούν υλοποιήσιμες και επιλεγούν θα δανειοδοτηθούν από την Εθνική Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους, ενώ θα είναι δυνατόν να συμμετάσχει σε αυτές με ένα ποσοστό η η Αγροτουριστική. Δεν αποκλείεται πολλές από τις προτάσεις να ενταχθούν στο Γ’ΚΠΣ. Σημειώνεται ότι η ΕΤΑ θα συνεισφέρει με την παραχώρηση μικρών μονάδων και εκτάσεων κατάλληλων για την πρότυπη ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024