Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροετοιμασία για την εισαγωγή της ΕΤΑ στο ΧΑΑ

Προετοιμασία για την εισαγωγή της ΕΤΑ στο ΧΑΑ

Την προετοιμασία και την διευκόλυνση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο έχουν κατά κύριο λόγο οι διατάξεις του άρθρου 39 που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου […]

Την προετοιμασία και την διευκόλυνση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο<...> έχουν κατά κύριο λόγο οι διατάξεις του άρθρου 39 που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την τουριστική εκπαίδευση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ΕΤΑ, ως γνωστό, έχει την διοίκηση και διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ για τα οποία σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν εκκρεμότητες που αφορούσαν την μεταγραφή τους στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, την εξόφληση φορολογικών υποθέσεων, την είσπραξη βεβαιωμένων εσόδων κ.λπ. Τα θέματα αυτά ρυθμίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 39, ώστε να μην υπάρχουν κωλύματα στην εισαγωγή της εταιρείας σε διεθνές χρηματιστήριο αξιών.

Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού καθορίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση εισαγωγής της ΕΤΑ στο χρηματιστήριο, η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην εταιρεία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από το 34% του μετοχικού κεφαλαίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024