Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση για τη δημιουργία Convention Bureau στην Αθήνα

Συνάντηση για τη δημιουργία Convention Bureau στην Αθήνα

Μετά από πρόσκληση της ΕΤΑ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, συναντήθηκαν τελικά χθες, ορισμένοι από τους φορείς που είχαν προσκληθεί…

Μετά από πρόσκληση της ΕΤΑ, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, συναντήθηκαν τελικά χθες, ορισμένοι από τους φορείς που είχαν προσκληθεί<...>, με στόχο να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας του Convention Bureau στην Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προσκληθεί από την ΕΤΑ οι πρόεδροι του ΕΟΤ, της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, του ΞΕΕ, της ΕΞΑ, του ΗΑΤΤΑ, του ΣΕΟΕΣ και του ΣΕΠΟΣ. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχε προσκληθεί ο Δήμος Αθηναίων, γεγονός που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα έστω και τώρα. Η παρουσία του Δήμου Αθηναίων είναι επιβεβλημένη, όπως μάλιστα προστάζει και η διεθνής εμπειρία, αφού σε όλα τα Convention Bureaux συμμετέχει ενεργά η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τους προσκεκλημένους παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των HATTA Γιάννης Ευαγγέλου, ΣΕΟΕΣ Τάσος Κούμανης, του ΣΕΠΟΣ Δ. Μάντζιος και εκπρόσωποι του ΕΟΤ. Δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΞΕΕ και την ΕΞΑ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων παρόλο που θεωρούσαν τη συνάντηση σημαντική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παρόλο που είχε προσκληθεί. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι σχεδόν οι παραπάνω φορείς κατά καιρούς έχουν ανακοινώσει ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Convention Bureau της Αθήνας, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη.

Στην συνάντηση συζητήθηκε το καταστατικό, τα στοιχεία για το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας του Convention Bureau καθώς και οι τρόποι χρηματοδότησης και βιωσιμότητάς του. Εκτός από τη πρόταση της ΕΤΑ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου σχετική άποψη κατέθεσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου. Σημειώνεται ότι σχετική μελέτη έχει εκπονήσει στο παρελθόν ο ΕΟΤ, την οποία είχε αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο ΣΕΠΟΣ.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε μια πρώτη συλλογή των υπαρχόντων προτάσεων των φορέων και στις 10 Ιανουαρίου να συναντηθούν ξανά με στόχο την υπογραφή του καταστατικού ή έστω τον ακριβή προσδιορισμό μιας νέας ημερομηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορείς δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν καθοριστικά από οικονομικής άποψης στη δημιουργία και στην περαιτέρω πορεία του Convention Bureau, ενώ ο ΕΟΤ και η ΕΤΑ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν κατά αποκλειστικότητα μια τέτοια κίνηση, απόφαση που συμφωνεί και με τις διεθνές πρακτικές. Έτσι τα περισσότερα κεφάλαια θα πρέπει να αντληθούν από τις συμμετοχές επιχειρήσεων. Επίσης, συζητήθηκε και ένας τρόπος διαβαθμισμένης συμμετοχής των επιχειρήσεων στο Convention Bureau της Αθήνας.

Από την πλευρά της ΕΤΑ έγινε πρόταση να προχωρήσουν, σε πρώτη φάση, οι υπάρχοντες φορείς και όσοι άλλοι δηλώσουν επιθυμία, ώστε να ξεκινήσει η δημιουργία του Convention Bureau και στην συνέχεια να αναζητηθούν περισσότερα μέλη, αφού το καταστατικό θα προβλέπει τη δυνατότητα εισόδου πολλών επιχειρήσεων ακόμα και μετά τη δημιουργία του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024