Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σε κίνδυνο ο τουρισμός στα Βαλκάνια

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Απρίλιος 1999, 00:00

Τη στιγμή που όλος ο κόσμος αγωνιά για την προοπτική εξάπλωσης του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο<.>

, οι επιπτώσεις στον τουρισμό ακόμη και των χωρών που δεν εμπλέκονται, είναι άμεσες και ανησυχητικές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της TTG Europa, χώρες που βρίσκονται σε ακτίνα μέχρι και χιλίων χιλιομέτρων έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό τους αυτός ο πόλεμος, κυρίως λόγω της άγνοιας πολλών υποψήφιων τουριστών της γεωγραφίας της ευρύτερης περιοχής.
Ο εκπρόσωπος του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Carlo Biraschi, εκφράζει στην εφημερίδα την ανησυχία του, διότι ο κόσμος δεν πάει στην Ιταλία φοβούμενος πιθανούς βομβαρδισμούς από τους Σέρβους. Ο κ. Πάνος Αργυρός, διευθυντής του ΕΟΤ στην Μ. Βρετανία αναφέρει μεν ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμιξη αλλά παραδέχεται ότι όσοι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αλλά δεν είχαν προλάβει να επιβεβαιώσουν τις κρατήσεις τους, ακυρώνουν.
Με δυσκολίες πραγματοποιούνται και οι πτήσεις στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις στην Ιταλία αφού τα αεροδρόμια του Μπάρι και του Μπρίντεζι έχουν κλείσει ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Alitalia με δυσχέρεια πραγματοποιούνται οι πτήσεις από τη Νότιο Ιταλία προς την Κεντρική και το Μιλάνο.
Εκπρόσωπος της British Airways αναφέρει ότι περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις προς Αθήνα, Μπολώνια και Βενετία. Επίσης πολλά αεροδρόμια των Βαλκανίων παραμένουν πολλές ώρες κλειστά ή αντιμετωπίζουν περιορισμούς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top