Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτον εισαγγελέα η υπόθεση του “Manos”

Στον εισαγγελέα η υπόθεση του “Manos”

Στον αρμόδιο εισαγγελέα παρέπεμψε την υπόθεση του ταξιδιωτικού γραφείου ‘Μanos’ ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού,Δημήτρης Γεωργακόπουλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Την παραπομπή της υπόθεσης του ταξιδιωτικού γραφείου ‘Μanos’ στον αρμόδιο εισαγγελέα για την απόδοση ευθυνών, όπου διαπιστωθεί ότι συντρέχουν και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων<...> των καταναλωτών – ταξιδιωτών, που είναι και τα αθώα θύματα της υπόθεσης, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Δημήτρης Γεωργακόπουλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου έχει περιέλθει πλέον η αρμοδιότητα της αδειοδότησης και εποπτείας των τουριστικών γραφείων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού ενημερώθηκε για όλη την έκταση του προβλήματος, επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής Μ. Κυριακίδη και ζήτησε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από την κοινοτική νομοθεσία μέτρα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τους τουρίστες – καταναλωτές που είναι τα αθώα θύματα αυτής της υπόθεσης. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε να ενημερωθούν όλα τα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού, ώστε να παρασχεθούν όλες οι δυνατές διευκολύνσεις στους τουρίστες που διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου γραφείου.

Υπενθυμίζεται ότι βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα οργανωμένα ταξίδια, με την οποία έχει προσαρμοσθεί η ελληνική με το Π.Δ. 339/96, είναι υποχρεωτική η κάλυψη με ειδική ασφάλιση ή τραπεζικές εγγυήσεις των ακόλουθων κινδύνων και αντίστοιχων δαπανών:

  • μη εκτέλεση ή πλημμελής εκτέλεση του οργανωμένου προγράμματος
  • αφερεγγυότητα ή πτώχευση του οργανωτή ή πωλητή

Στην δεύτερη περίπτωση καλύπτεται ο επαναπατρισμός των τουριστών οι οποίοι βρίσκονται σε οργανωμένο ταξίδι κατά το χρόνο που επέρχεται η πτώχευση και η αποζημίωση τους για το τμήμα του ταξιδιού που ματαιώθηκε εξαιτίας της πτώχευσης.

Επιπλέον, ο νόμος 393/76 (άρθρο 12) περί προστασίας επαγγέλματος, ορίζει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει ασφάλιση κατά των παραπάνω κινδύνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024