Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΙΝΚΑ

Τέταρτος ο τουρισμός στα παράπονα

Κάλη Δάφνη - 02 Ιανουάριος 2003, 00:00

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο τομέας τουρισμού-ψυχαγωγίας, όσον αφορά στα παράπονα-καταγγελίες των καταναλωτών κατά το 12μηνο του 2002...

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο τομέας τουρισμού-ψυχαγωγίας, όσον αφορά στα παράπονα-καταγγελίες των καταναλωτών<...>

κατά το 12μηνο του 2002 που κατέγραψε το ΙΝΚΑ.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια του χρόνου ο αριθμός των παραπόνων-καταγγελιών όσον αφορά στον τομέα τουρισμού-ψυχαγωγίας ανήλθε σε 9.773, ποσοστό 07,61% επί του συνόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΚΑ στο χρονικό διάστημα από το 1970 έως το 2002 καταγράφτηκαν 82.432 παράπονα-καταγγελίες καταναλωτών σε σχέση με τον συγκεκριμένο τομέα, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,91% επί του συνόλου των παραπόνων της περιόδου. Με δεδομένους τους προαναφερόμενους αριθμούς ο τουρισμός-ψυχαγωγία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην κατάταξη από το 1970 έως το 2002.

Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα για τους πολίτες φαίνεται ότι είναι το κόστος ζωής. Σε έρευνα του ΙΝΚΑ μέσω του Ιnternet το 80,3% όσων συμμετείχαν θεωρεί ότι το κόστος ζωής είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της καθημερινότητάς τους.
Το ίδιο προκύπτει και από τα 128.379 παράπονα τα οποία κατεγράφησαν κατά το 2002, στα οποία πρωτεύουν τα παράπονα για το κόστος ζωής με 13.437 παράπονα ή ποσοστό 10,46% επί του συνόλου.

Παρόλα αυτά ο αριθμός των παραπόνων για το κόστος ζωής, παρουσιάζει μία σχετική κάμψη και από 11,9% που ήταν τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο έπεσε στο 11,07%, τον Νοέμβριο στο 10,62% και τον Δεκέμβριο στο 10,46%. (Το 2001, ο τομέας αυτός αντιπροσώπευε το 6,74% των παραπόνων).

Από την άλλη πλευρά, αυξητική τάση παρουσιάζουν τα παράπονα για τις ασφάλειες (1,07% των παραπόνων το 2001 με σειρά κατάταξης 23η), οι οποίες καταλαμβάνουν ήδη την 14η θέση, με 2,76% των παραπόνων.

Αυξητική τάση επίσης παρουσιάζεται στα παράπονα της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας (ψωμί, ενοίκια, ΔΕΗ). Τέλος τα Κέντρα Αδυνατίσματος  καταλαμβάνουν την 3η θέση, ενώ στον αντίστοιχο πίνακα του Υπ. Ανάπτυξης την 2η.

Πρωταθλητές των παραπόνων αναδεικνύονται οι κάτοικοι των Νομών: Χανίων, Αττικής, Ιωαννίνων, Ρεθύμνου και Σύρου. Σε επίπεδο Δήμων, στον νομό Αττικής , πρωταθλητές των παραπόνων αναδεικνύονται κατά σειρά οι δημότες των Δήμων: Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Σμύρνη, Αθήνα και Καλλιθέα. Αντίστοιχα στον Νομό Θεσσαλονίκης πρωταθλητές των παραπόνων αναδεικνύονται κατά σειρά οι δημότες των Δήμων: Θέρμη, Πανόραμα, Καλαμαριά, Συκιές και Θεσσαλονίκη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top