Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΚαλή χρονιά φέτος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
Χειμερινός τουρισμός

Καλή χρονιά φέτος για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού της Δράμας κυρίως λόγω της υψηλής βαθμολογίας του, σε σχέση με όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, σε ότι αφορά την ποιότητα […]

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού της Δράμας κυρίως λόγω της υψηλής βαθμολογίας του<…>, σε σχέση με όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, σε ότι αφορά την ποιότητα του χιονιού και τις πίστες ενώ, όπως διαπιστώνεται, υστερεί ως προς τα κέντρα υποδοχής -διασκέδασης των επισκεπτών. Στις παραπάνω διαπιστώσεις αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Δράμας και μέλος της Εταιρίας Διαχείρισης του Φαλακρού Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Φαλακρού και δήμαρχος Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης.

Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πέρα των πολλών έργων υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί στο χιονοδρομικό, αυτό που κάνει το κέντρο να ξεχωρίζει είναι η εγκατάσταση και λειτουργία δύο εναέριων αναβατήρων (μιας 2θέσιας & μιας 4θέσιας καρέκλας) και τριών συρόμενων που προστέθηκαν στα δύο baby Iift και το συρόμενο του Ορειβατικού, που ήδη υπήρχαν. “Εάν ληφθεί υπόψη ότι έχουμε το βορειότερο Χ/Κ, τον αριθμό των αναβατήρων και το μήκος των πιστών, που η λειτουργία τους συνεπάγεται την ποιότητα του χιονιού που συναντάμε στο Φαλακρό, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι” σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, ενώ συμπλήρωσε για τα αδύναμα σημεία του: “Αντιλαμβανόμαστε ότι απομένουν πολλά. Η συνολική διευθέτηση του χώρου, η μεταφορά των καταστημάτων ενοικίασης χιονοδρομικού υλικού, η τακτοποίηση των τροχόσπιτων, η δημιουργία δεξαμενής νερού κ.λπ είναι μερικοί τομείς που, ήδη, μας απασχολούν. Θεωρούμε, όμως, ότι η πρώτη φάση ανάπτυξης του βουνού, που ξεκίνησε το 1979 με την τοποθέτηση του πρώτου αναβατήρα του Ορειβατικού και τη θεμελίωση του καταφυγίου, έχει ολοκληρωθεί”.

Τόσο ο νομάρχης όσο και οι κ.κ. Μαυρίδης και Ξανθόπουλος τόνισαν ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια από τις καλύτερες για το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες χιονιού και ανέφεραν ότι οι προσπάθειες για την ανάπτυξη αλλά και την προβολή αυτού του μεγαλύτερου τουριστικού πόλου έλξης της Δράμας συνεχίζονται και πως έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δράσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024