Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυξάνουν οι κινήσεις για την δημιουργία Convention Bureaux

Αυξάνουν οι κινήσεις για την δημιουργία Convention Bureaux

Η δημιουργία Convention Bureaux μπορεί να έχει καθυστερήσει σημαντικά στην χώρα μας -αφού μέχρι σήμερα το μόνο που υπάρχει είναι αυτό της Θεσσαλονίκης-όμως φαίνεται ότι προχωρά, έστω αργά και μετ΄ εμποδίων…

Η δημιουργία Convention Bureaux μπορεί να έχει καθυστερήσει σημαντικά στην χώρα μας -αφού μέχρι σήμερα το μόνο που υπάρχει είναι αυτό της Θεσσαλονίκης-όμως φαίνεται<...> ότι προχωρά, έστω αργά και μετ΄ εμποδίων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς απαραίτητα αυτές να ταυτίζονται απόλυτα με τις περιοχές που διαθέτουν και την μεγαλύτερη σχετική υποδομή.

Η συνάντηση για το Convention Bureau των Αθηνών, που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου, έχει μετατεθεί, μετά από αίτημα των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή, για το τέλος του μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προσκληθεί από την ΕΤΑ οι πρόεδροι του ΕΟΤ, της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, του ΞΕΕ, της ΕΞΑ, του ΗΑΤΤΑ, του ΣΕΟΕΣ και του ΣΕΠΟΣ. Στην πρώτη συνάντηση, εκτός από τη πρόταση της ΕΤΑ για την υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου, σχετική άποψη κατέθεσε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου. Οι συμμετέχοντες έχουν συμφωνήσει μετά από μια πρώτη συλλογή των υπαρχόντων προτάσεων στην αναμενόμενη συνάντηση να προχωρήσουν σε υπογραφή του καταστατικού ή έστω τον ακριβή προσδιορισμό μιας νέας ημερομηνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ Τ. Χωμενίδης μας έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν με την προβλεπόμενη ταχύτητα θα αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο φορέα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για την προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού και την οργάνωση των αντίστοιχων Convention Bureaux έχει προσκαλέσει τις κυρίες Caroline Dow, διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του Convention Bureau της Σκοτίας και Debbie Jackson, διευθύντρια της έκθεσης EIBTM (της μεγαλύτερης έκθεσης Συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη και ίσως στο κόσμο) που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας.

Χθες πραγματοποιήθηκε σχετική με τον συνεδριακό τουρισμό ημερίδα στην Πάτρα με ομιλήτριες, μεταξύ άλλων, τις δύο ειδικούς. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερίδα και τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον ΕΟΤ.

Η συμμετοχή των ξένων προσκεκλημένων ομιλητών του ΕΟΤ σε ημερίδα στην Κέρκυρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, τελικά ακυρώθηκε. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο και διοργανώνεται από τη Περιφέρεια Ιονίων Nήσων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ρόδο έχει προχωρήσει η προετοιμασία δημιουργίας Convention Bureau με πρωτοβουλία του τοπικού φορέα προώθησης του Ροδιακού τουρισμού Προτούρ. Αντιθέτως δεν υπάρχουν πληροφορίες για συνέχιση της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια για την δημιουργία Convention Bureau στη Κω.

Εντύπωση, επίσης, προξενεί το γεγονός πως απουσιάζει, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σχετική κίνηση ευρείας αποδοχής στη Κρήτη παρά την σημαντικότατη συνεδριακή υποδομή που διαθέτει.

Τέλος, βάση παλαιότερων ανακοινώσεων του ΕΟΤ θα εξεταστεί η δημιουργία Convention Bureau στη Ζάκυνθο.

Κάτι φαίνεται ότι κινείται σε ότι αφορά την δημιουργία Γραφείων προώθησης συνεδριακού τουρισμού που ελπίζουμε σύντομα να φέρει και απτά αποτελέσματα. Μέχρι τότε οι εκπρόσωποι ξένων φορέων για τον Συνεδριακό τουρισμό θα έχουν δίκαιο να υποστηρίζουν ότι, εάν θέλουμε να προωθήσουμε τον συνεδριακό τουρισμό στην χώρα μας, χρειάζεται να προχωρήσουμε στην δημιουργία αρκετών τοπικών CVB, αλλά και ενός εθνικού που να συντονίζει σε κάποιο βαθμό τις ενέργειες τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024