Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε ελληνική πρωτοβουλία η δημιουργία Διαβαλκανικής Επιτροπής Τουρισμού

Με ελληνική πρωτοβουλία η δημιουργία Διαβαλκανικής Επιτροπής Τουρισμού

Τη δημιουργία Διαβαλκανικής Επιτροπής Τουρισμού πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο του Συνεδρίου Τουριστικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια

Τη δημιουργία Διαβαλκανικής Επιτροπής Τουρισμού πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στο πλαίσιο του<...> Συνεδρίου Τουριστικής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης που είχε εξουσιοδοτηθεί από τον υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος παρέμεινε στην Αθήνα λόγω των υποχρεώσεων της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα.

“Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα αξιόλογο ‘know-how’, το οποίο ευχαρίστως ‘θα μοιραζόμαστε’ με την Βουλγαρία ή οποιαδήποτε άλλη γειτονική χώρα”, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος μέσω του προέδρου του ΕΟΤ που ανέγνωσε το λόγο του, αφού ανέπτυξε τις δυνατότητες του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τη συνεργασία.

Στο λόγο του ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι “σήμερα δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστικές χώρες ως τουριστικούς προορισμούς, αλλά για τουριστικές περιοχές, δεδομένου πως, προ πολλού, είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελούμε ήδη ή θα αποτελέσουμε στο άμεσο μέλλον ένα είδος ‘συγκοινωνούντων δοχείων’ με τις γειτονικές μας χώρες, δημιουργώντας έτσι μια αξιόλογη τουριστική περιοχή.”

“Είναι η κατάλληλη στιγμή” ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος με αφορμή τη διεύρυνση της Ε.Ε. σε 24 κράτη “εμείς, τα βαλκάνια κράτη να δημιουργήσουμε ένα forum αλληλοενημέρωσης σε θέματα τουρισμού” και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Ελλάδα σα χώρα που έχει την προεδρεία θα βοηθήσει πολύ για να λειτουργήσει άμεσα η Διαβαλκανική Επιτροπή Τουρισμού ώστε να προωθηθούν τα κοινά σημεία του τουρισμού των Βαλκανίων.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πατέλλης στη Σόφια είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Hadjinikolov και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Συμεών και τη διευθύντρια της Διεθνούς Τουριστικής Πολιτικής της Βουλγαρίας Yotzova, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε επαφές και με την υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας Aksit, τον αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού της Κροατίας Micic, τον γενικό γραμματέα Τουρισμού της Ρουμανίας Radulesku και τον αναπληρωτή διευθυντή Τουρισμού της Ουκρανίας Paravishnikov.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024