Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΘολό το τοπίο στην ανάκαμψη του επαγγελματικού τουρισμού από τις ΗΠΑ

Θολό το τοπίο στην ανάκαμψη του επαγγελματικού τουρισμού από τις ΗΠΑ

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι ταξιδιών στις αμερικανικές εταιρίες δεν προβλέπουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη του επαγγελματικού τουρισμού πριν από το 2004, σύμφωνα με έρευνα του National Business Travel Association (NBTA). Όπως […]

Οι περισσότεροι υπεύθυνοι ταξιδιών στις αμερικανικές εταιρίες δεν προβλέπουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη του επαγγελματικού τουρισμού πριν από το 2004, σύμφωνα<...> με έρευνα του National Business Travel Association (NBTA). Όπως τόνισαν περίπου 200 υπεύθυνοι ταξιδιών σε εταιρίες (travel managers), τα ταξίδια θα παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο όσο η οικονομία παραμένει χαμηλά. Επίσης, οι travel managers δήλωσαν ότι όσο οι προϋπολογισμοί των εταιριών για τα ταξίδια είναι χαμηλοί τόσο περισσότεροι υπάλληλοι θα ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και θα μένουν σε ξενοδοχεία χαμηλών κατηγοριών.

Από τους travel managers που απάντησαν στην έρευνα που έγινε το Νοέμβριο, το 34% ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός για τα ταξίδια το 2003 θα ο ίδιος με εκείνον του 2002, το 11% προέβλεψε ότι θα αυξηθεί από 2 έως 4%, και το 38% τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για τα ταξίδια θα μειωθεί το 2003 σε σχέση με εκείνον του 2002. Επίσης, το 8% των travel managers ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός της εταιρίας τους θα αυξηθεί για το 2003.

Οι travel managers της Αμερικής δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την ολική ανάκαμψη του επαγγελματικού τουρισμού. Μόνο το 4% δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τόνωση θα έρθει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2003, ενώ το 28% δεν προέβλεψε ανάκαμψη στο επαγγελματικό ταξίδι πριν από το δεύτερο μισό του 2004.

Σε σύγκριση με την έρευνα που είχε κάνει η ίδια Ένωση τον Μάρτιο, τα πράγματα είναι μάλλον απαισιόδοξα αφού, τότε οι travel managers δήλωναν ότι αναμένουν ανάκαμψη σε 6-12 μήνες.
Ο κ. Colleen Guhin, global travel manager της εταιρίας ON Semiconductor στο Phoenix είναι ένας από αυτούς τους απαισιόδοξους επαγγελματίες. Τα μέτρα που έλαβε η εταιρία του για την μείωση του κόστους το 2001, θα ισχύσουν και το 2003, ενθαρρύνοντας τους περισσότερους υπαλλήλους να ταξιδεύουν μόνο με πούλμαν. “Οι υπάλληλοι μας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση, αλλά το κατανοούν. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν από το 2001, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον τώρα”, δήλωσε.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τα έξοδα για τα επαγγελματικά ταξίδια θα αυξηθούν το 2003, αφού όπως δήλωσε το 57% αυτών μετά από επαφές τους με αεροπορικές εταιρίες αναμένουν αύξηση των τιμών από 1-10%. Για να ισορροπηθεί αυτή η αύξηση των τιμών, οι travel manager σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους. Το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το 2003 σε σχέση με το 2002, θα συνεργασθούν πιο συχνά με τέτοιου είδους αεροπορικές εταιρίες.
Η NBTA τονίζει ότι το ενδιαφέρον για της αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους τείνει να αυξάνεται, αφού στην έρευνα που έκανε τον Σεπτέμβριο αποκάλυψε ότι το 22% των travel managers έχουν ήδη αυξήσει τις διαπραγματεύσεις τους όπως και τις συνεργασίες τους με τέτοιες εταιρίες.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο, το 32% των travel managers μετά από συνεννοήσεις με τα ξενοδοχεία προβλέπει ότι οι τιμές θα μείνουν στα ίδια επίπεδα. Μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το 2003 σε σχέση με το 2002, θα αυξήσουν τις συνεργασίες τους με ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας. Για άλλη μια φορά οι αριθμοί δείχνουν τη σημασία των εναλλακτικών λύσεων στους προμηθευτές. Στην έρευνα του Σεπτεμβρίου, μόνο το 33% είχε δηλώσει ότι διαπραγματεύονταν με ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας από εκείνης της πολυτελείας.

“Εστιάζουμε σε περισσότερα ξενοδοχεία χαμηλότερης κατηγορίας από ότι την προηγούμενη χρονιά”, τόνισε ο κ. Guhin. “Επίσης, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία σε ειδικές τιμές και προσφορές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024