Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚέρκυρα: Μικροπολιτικές σκοπιμότητες στο Convention Bureau καταγγέλλει ο HATTA

Κέρκυρα: Μικροπολιτικές σκοπιμότητες στο Convention Bureau καταγγέλλει ο HATTA

Η ημερίδα για τον Συνεδριακό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κέρκυρα, με στόχο, μεταξύ άλλων, την λήψη αποφάσεων για την σκοπιμότητα και την νομική μορφή του Convention Bureau θεωρήθηκε από τον HATTA ως προσπάθεια αποκλεισμού του από τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης του CVB…

Η ημερίδα για τον Συνεδριακό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κέρκυρα, με στόχο, μεταξύ άλλων, την λήψη αποφάσεων για την σκοπιμότητα και την νομική μορφή του Convention Bureau, χωρίς τελικά την συμμετοχή<...> – μεταξύ άλλων – της προσκεκλημένης του ΕΟΤ C. Dow, διευθύντριας του γραφείου οργάνωσης συνεδρίων της Σκοτίας, του προέδρου του HATTA (Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) Γ. Ευαγγέλου η άλλου μέλους του τοπικού παραρτήματος του στην Κέρκυρα, θεωρήθηκε από τον HATTA ως προσπάθεια αποκλεισμού του από τις σχετικές διαδικασίες ίδρυσης του CVB και προξένησε την αντίδραση του μέσω σχετικού δελτίο τύπου που απέστειλε προς τα τοπικά ΜΜΕ της Κέρκυρας.

Η ημερίδα τελικά πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή αποκλειστικά τοπικών παραγόντων. Ως επίσημη αιτιολόγηση των αλλαγών του προγράμματος αναφέρεται η ακύρωση της παρουσίας του προέδρου του ΕΟΤ Γ. Πατέλλη.
Ο HATTA από την πλευρά του σημειώνει ότι οι εν λόγω αλλαγές «δημιουργούν ερωτηματικά για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

Στο προαναφερόμενο δελτίο τύπου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου 2002, είχαν τεθεί οι βάσεις για την ίδρυση του Convention Bureau της Κέρκυρας μετά από σχετική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του τότε δήμαρχου κ. Σαρλή και του πρόεδρου του ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου.

Ο ΗΑΤΤΑ, διαθέτοντας σημαντική τεχνογνωσία επί του θέματος αφού έχει εκπονήσει σχετική συγκριτική μελέτη καταγράφοντας την διεθνή εμπειρία, πρωτοστατεί στην δημιουργία του Convention Bureau των Αθηνών καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τις ιδιαιτερότητες της Κέρκυρας μέσω του τοπικού παραρτήματος του στο νησί, μέλη του οποίου είναι μεγάλος αριθμός σημαντικών τοπικών τουριστικών γραφείων.

Υπό αυτές τις συνθήκες είδαμε με έκπληξη λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της αντίδρασης συγκεκριμένων τουριστικών πρακτόρων που αντιδρούν στις δραστηριότητες του ΗΑΤΤΑ και επιχειρούν να αποκλείσουν μια μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών, να χάνεται η ευκαιρία για την πραγματοποίηση μιας ημερίδας υψηλού επίπεδου με ουσιαστική συνεισφορά στην ενημέρωση και την μεταφορά πολύτιμης τεχνογνωσίας προς όφελος της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης ανάλογης με αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 13/1/2003, με την συμμετοχή όμως όλων των ανωτέρω».

«Πιστεύουμε» καταλήγει το δελτίο τύπου «ότι η γενική γραμματέας της περιφέρειας, που έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, γνωρίζει ότι η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με φορείς εθνικής εμβέλειας που διαθέτουν πείρα και τεχνογνωσία όπως ο ΕΟΤ και ΗΑΤΤΑ είναι απαραίτητη για να μεγιστοποιηθούν τα θετικά αποτελέσματα σε μία προσπάθεια όπως αυτή της δημιουργίας του Convention Bureau της Κέρκυρας. Ο ΗΑΤΤΑ, ως τουριστικός φορέας εθνικής εμβέλειας με ταυτόχρονη περιφερειακή διάσταση μέσω των παραρτημάτων του, αλλά και ειδικότερα μέσω του τοπικού παραρτήματος του στη Κέρκυρα, έχει εκφράσει την πρόθεση του για συνεργασία την οποία επαναλαμβάνει, πιστεύοντας ότι τα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα δεν θα σταθούν τελικά εμπόδιο.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024