Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ημερίδα για τον συνεδριακό τουρισμό συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και ο ΕΟΤ

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Ιανουάριος 2003, 00:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα ημερίδα για τον συνεδριακό τουρισμό, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα ημερίδα για τον συνεδριακό τουρισμό, που συνδιοργάνωσαν<...>

η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του ΕΟΤ να επιδιώξει την ανάπτυξη όλων των μορφών του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού και τη δημιουργία Γραφείων Συνεδρίων (Convention Bureaux-CVB) σε περιοχές που διαθέτουν την αναγκαία υποδομή καθώς και αστικές εξυπηρετήσεις για την προβολή του τοπικού προϊόντος συνεδριακού τουρισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΕΟΤ έχει ιδρύσει ειδικό τμήμα για το συνεδριακό τουρισμό στο γραφείο του της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας στο Λονδίνο, έχοντας πραγματοποιήσει συναντήσεις και ημερίδες με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους των οργανώσεων του τουρισμού στην Αθήνα, τη Ρόδο και την Πάτρα, ενώ σύντομα τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κω και τη Χαλκιδική.

Δεδομένου ότι η ημερίδα της Πάτρας αποτέλεσε μια 2η προσέγγιση του προβλήματος της δημιουργίας ενός CVB στην Αχαΐα και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι πλέον πολύ εξειδικευμένη, ο ΕΟΤ προσκάλεσε να συμμετάσχουν σ’ αυτή τις κυρίες Caroline Dow, διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του Convention Bureau της Σκοτίας και Ayshe Salih, διευθύντρια Μάρκετινγκ της έκθεσης EIBTM που διοργανώνει η εταιρία Reed Exhibitions και το στέλεχος της ίδιας εταιρίας κα. Sandie McCoubrey.

Αναλυτικά, ομιλητές στην ημερίδα της Πάτρας ήταν οι:

  • Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) με θέμα “Είναι η Ελλάδα συνεδριακός προορισμός; Μορφές Συνεδριακού τουρισμού”
  • Caroline Dow, η οποία παρουσίασε το θέμα “Ο ρόλος των CVB στην ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού. Το CVB της Σκοτίας ως μοντέλο λειτουργίας”
  • Ayshe Salih και Sandie McCoubrey, οι οποίες ανέπτυξαν το θέμα “Οργάνωση και προσέλκυση συνεδρίων. Η χρήση των δυνατοτήτων της EIBTM”
  • Πάνος Αργυρός, διευθυντής του ΕΟΤ στο Λονδίνο ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Παρουσίαση της τουριστικής και της συνεδριακής αγοράς της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας”.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Πάτρας, παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Μπελιβάνης, ο Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο πρόεδρος ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας κ. Καρπής και εκπρόσωποι του Τοπικού Επιμελητηρίου και των ενώσεων των τοπικών φορέων του τουρισμού, ενώ τα συμπεράσματα συνόψισε η διευθύντρια του ΕΟΤ Ελισάβετ Χατζηνικολάου. Παρέστησαν επίσης οι κυρίες Χρ. Γαβριήλ, προϊσταμένη του τμήματος Ανάπτυξης Νέων Μορφών Τουρισμού του ΕΟΤ και ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας κ. Παπαλέξης.

Να σημειώσουμε ότι εχθές οι προσκεκλημένες του ΕΟΤ κκ. Dow και McCoubrey συμμετείχαν σε συνάντηση με θέμα το CVB της Αθήνας, την οποία συγκάλεσε η ΕΤΑ Α.Ε. με συμμετοχή του προέδρου και στελεχών του ΕΟΤ και των προέδρων του ΞΕΕ, της ΕΞΑ, του HATTA, του ΣΕΠΟΣ, του ΣΕΟΕΣ και εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής, της Υπερνομαρχίας, της Νομαρχίας και του Δήμου Αθηναίων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top