Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑφυπνίζεται το ενδιαφέρον για δημιουργία Convention Bureau στην Περιφέρεια

Αφυπνίζεται το ενδιαφέρον για δημιουργία Convention Bureau στην Περιφέρεια

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Πάτρα όλο και περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί της χώρας με αξιόλογη προσφορά συνεδριακής υποδομής απευθύνονται στον ΕΟΤ, ζητώντας τη διοργάνωση σχετικών ημερίδων

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Πάτρα όλο και περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί της χώρας με αξιόλογη προσφορά συνεδριακής υποδομής απευθύνονται στον ΕΟΤ, ζητώντας τη διοργάνωση σχετικών ημερίδων<...>. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες, έχοντας αντιληφθεί τη σημασία των γραφείων συνεδριακού τουρισμού, ζητούν βοήθεια για να οργανώσουν το συντομότερο την παροχή πληροφόρησης και την προβολή τους, κυρίως, μέσα από τη δημιουργία ενός τοπικού Convention Bureau.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε, ήδη, συνάντηση των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Α. Κανελλοπούλου και συμμετοχή του νομάρχη κ. Μαχειμάρη, των δημάρχων και εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του νησιού. Στη συνάντηση, στην οποία ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ παρευρέθη η κ. Χριστίνα Γαβριήλ, εκδηλώθηκε έντονο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για την άμεση σύσταση ενός τοπικού CVB και ζητήθηκε η υποστήριξη του ΕΟΤ στο πλαίσιο μιας ειδικής ημερίδας με τεχνικό περιεχόμενο και εισηγήσεις.

Παράλληλα, στα γραφεία της ΕΤΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου οι κ. Carolyn Dow, διευθύντρια Marketing και Πωλήσεων του CVB Σκωτίας και η κ. Sandie McCoubrey, στέλεχος της Reed Exhibitions, που διοργανώνει την έκθεση συνεδριακού τουρισμού EIBTM, ενημέρωσαν τους φορείς που δραστηριοποιούνται για τη σύσταση του CVB της Αθήνας. Εκτός από τα αρμόδια στελέχη του ΕΟΤ και της ΕΤΑ παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Ακριτίδης, οι πρόεδροι της ΕΞΑ Γ. Τσακίρης, ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου, ΣΕΠΟΣ Δ. Μάντζιος, ενώ συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι των ΞΕΕ, ΠΟΞ και ΣΕΟΕΣ. Οι ομιλήτριες παρουσίασαν αφενός τις εναλλακτικές λύσεις που υφίστανται στην Ευρώπη και διεθνώς για τη σύνθεση και χρηματοδότηση των CVB και αφετέρου ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τους τρόπους αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει το 2003 η έκθεση EIBTM στους επιχειρηματίες της προσφοράς του συνεδριακού τουρισμού.

Από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις και ημερίδες, που θα συνεχιστούν σύντομα και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, προκύπτουν τα ακόλουθα συνοπτικά συμπεράσματα:

  • Τα CVB αποτελούν αναγκαία οργανωτική δομή για την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού. Η ύπαρξη συνεδριακής υποδομής δεν αρκεί.
  • Για την δημιουργία των CVB απαιτείται η συνεργασία πολλών φορέων και κυρίως της αυτοδιοίκησης, των οργανώσεων των τουριστικών επαγγελματιών και των ίδιων των επιχειρηματιών που προσφέρουν προϊόν συνεδριακού τουρισμού.
  • Δεν υπάρχει ενιαία μοντέλο για τη σύσταση ενός CVB, αλλά, πολλά μοντέλα που συναντώνται στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο: θέματα όπως η σύνθεση και χρηματοδότηση των CVB αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε προορισμού και τη βούληση των εταίρων του CVB.
  • Tα CVB υποστηρίζουν τους κάθε μορφή επιχειρηματίες συνεδριακού τουρισμού και ως εκ τούτου τους βοηθούν να εξοικονομήσουν χρήμα και κόπο. Στην πράξη το ενδεχόμενο σύγκρουσης ρόλων και συμφερόντων μεταξύ του CVB και των επιχειρηματιών είναι περιορισμένο κα φυσικά μπορεί να προληφθεί μέσα από τον ίδιο τον σχεδιασμό του CVB.
  • Τα CVB υλοποιούν εξαιρετικά στοχευμένα προγράμματα marketing με εξειδίκευση στην κάθε μορφή συνεδριακού επαγγελματικού τουρισμού (π.χ. συνέδρια, incentives, εκθέσεις) που επιχειρούν να προσελκύσουν. Σημαντικός, όμως, τομέας της δραστηριότητάς τους είναι η απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα των αγοραστών-διοργανωτών και η δικτύωσή τους με τους τοπικούς επιχειρηματίες, που είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις που οι αγοραστές – διοργανωτές θέτουν.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024