Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση και την ΕΤΑ

Σπύρος Ζούγρης - 17 Ιανουάριος 2003, 00:00

Υπερψηφίστηκε τελικά χθες στη βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: "Τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση, ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις"...

Υπερψηφίστηκε τελικά χθες στη βουλή, με 140 ψήφους βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος υπέρ και 124 ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης<...>

που το καταψήφισαν, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: “Τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση, ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις”.

Το νομοσχέδιο προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης κατά την συζήτησή του στην Βουλή, που εστιάστηκαν στο άρθρο 39 “Ρυθμίσεις για την “Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ” καθώς και στα άρθρα 41 και 42.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποστηρίξει ότι στο ν/σ εμπεριέχονται αντισυνταγματικές διατάξεις και υπέβαλε ένσταση για αντισυνταγματικότητα, η οποία απορρίφθηκε.

Οι αντιδράσεις εστιάστηκαν κυρίως στο θέμα της εκχώρησης στην ΕΤΑ ΑΕ της εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ μέχρι 66%, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην εταιρία να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, καθώς και στη δυνατότητα να εκποιηθεί δημόσια περιουσία με την παραχώρηση της σε ιδιώτες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η ΝΔ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top