Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αιγαίου

Νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αιγαίου

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου Δημήτρης Καπετανάς. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του απερχόμενου γενικού Δημήτρη Ερηνάκη και των υπαλλήλων του υπουργείου, […]

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου Δημήτρης Καπετανάς<…>.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του απερχόμενου γενικού Δημήτρη Ερηνάκη και των υπαλλήλων του υπουργείου, ο υπουργός Αιγαίου υποδέχθηκε τον κ. Καπετανά σημειώνοντας τη σημαντική ως τα τώρα συμβολή του στους τομείς όπου και εργάσθηκε. “Έχουμε, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, να δουλέψουμε με ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πατρίδας μας που είναι το Αιγαίο με πολλά και ειδικά προβλήματα. Αλλά και με τον πολιτισμό του και το περιβάλλον του που είναι η πλούσια κληρονομιά μας. Το φυσικό και το δομημένο”.

Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε με τον απερχόμενο γενικό γραμματέα για τη λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του υπουργείου σύμφωνα με τις νέες του αρμοδιότητες. Ο υπουργός Αιγαίου αναφέρθηκε, επίσης, στο ειδικό θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Αιγαίου, “του πολυυπουργείου των νησιωτών” και ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα ο νέος γενικός γραμματέας με υπηρεσιακούς παράγοντες θα επισκεφθεί τις αποκεντρωμένες νέες υπηρεσίες του υπουργείου στα νησιά όπου ήδη λειτουργούν ώστε να διαμορφώσει άμεση αντίληψη.

Ο κ. Καπετανάς αναφέρθηκε στην “πρόκληση” που ακούει στο όνομα “Αιγαίο” σημειώνοντας “Στο Αιγαίο που δεν μπορεί να γίνει μόνο τουριστικό κατάλυμα αλλά έζησε χάρη στον πολιτισμό του, στο περιβάλλον του και στους ανθρώπους του τους οποίους και καλούμαστε να υπηρετήσουμε”. Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καπετανάς έκανε στην “προσπάθεια προστασίας του δομημένου και φυσικού Αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος. Σε όλο τον κόσμο είπε, ξέρουν το Αιγαίο. Ως πολιτισμό και ως φύση. Αυτή την ιδιαιτερότητα καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε”.

O νέος γ.γ. του υπουργείου Αιγαίου γεννήθηκε το 1949 στη Νάπη του Νομού Λέσβου, τελείωσε το Λύκειο Καλλονής Λέσβου και σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. όπου και εξειδικεύτηκε στις Τηλεπικοινωνίες, ενώ φοίτησε και στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, μεταξύ άλλων: Εργάστηκε στον ΟΤΕ, ως Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός από το 1975, δίδαξε ως καθηγητής σε θέματα εγκαταστάσεων στην ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και στην Σχολή Αξιωματικών Τηλεπικοινωνιών του Ελληνικού Στρατού, συμμετείχε σε διοικητικά συμβούλια Οργανισμών και επιχειρήσεων και υπήρξε πρόεδρος της Ολυμπιακής Τουριστικής. Επίσης, ασχολήθηκε ως Τεχνικός Πραγματογνώμονας στο υπουργείο Ανάπτυξης για έλεγχο επενδύσεων του Β’ ΚΠΣ και υπήρξε μέλος πολλών Επιτροπών Υψηλής Τεχνολογικής και Οικονομικής Αξίας του ΥΜΕ. Ασχολήθηκε, ακόμα, με θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ως μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΥΠΕΧΩΔΕ ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, και υπήρξε σύμβουλος στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε θέματα Τηλεπικοινωνιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024