Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προκήρυξη καμπάνιας για την τουριστική προβολή της Αττικής

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιανουάριος 2003, 00:00

Καμπάνια ύψους 7,3 εκατ. ευρώ προκηρύσσεται για την τουριστική προβολή της Αττικής με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μετά το πέρας αυτών με νέο ποσό και νέα διαγωνιστική διαδικασία...

Στην προκήρυξη καμπάνιας ύψους 7,3 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και μετά το πέρας αυτών με νέο ποσό και νέα διαγωνιστική διαδικασία αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel ο<...>

γ.γ. της περιφέρειας Αττικής Μιχάλης Κυριακίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε ότι σκοπός της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η προβολή στο εξωτερικό όλων όσων μπορεί να προσφέρει η Αττική τόσο ως προς τον ιστορικό και αρχαιολογικό τομέα όσο και αναφορικά με τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό. Το πλάνο της περιφέρειας Αττικής, όπως επισήμανε ο γ.γ. προβλέπει τη διεξαγωγή της καμπάνιας για 3-4 έτη, ενώ νέες παρεμβάσεις με φαντασία και πρωτοτυπία σύμφωνες πάντα με τις νέες εξελίξεις καθίστανται όχι μόνο θεμιτές αλλά και απαραίτητες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, επίσης, η σύσταση του Convention & Visitor Bureau, CVB, της Αττικής. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη η εν λόγω προσπάθεια πρόκειται να χρηματοδοτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το ελληνικό δημόσιο κατά τα δύο πρώτα χρόνια σύστασης των γραφείων, ενώ στην συνέχεια αναμένεται η οικονομική ανεξαρτησία και επιβίωση του CVB, ίσως και με την συνδρομή κάποιων ιδιωτικών φορέων, εφόσον η λειτουργία του θα είναι αποτελεσματική.

Οπωσδήποτε, πρόσθεσε ο κ. Κυριακίδης, η όλη προσπάθεια θα ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό, από τον αναμενόμενο εκσυγχρονισμό, και τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων όσον αφορά τόσο το συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό, όσο και την τουριστική ασφάλεια. Ειδικότερα, για το θέμα που δημιουργήθηκε με την τουριστική επιχείρηση Manos ο γ.γ. της περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκε για την πλήρη αποζημίωση των 70 πολιτών που έμειναν εκτεθειμένοι από το εν λόγω γραφείο και τόνισε την προβλεπόμενη ενίσχυση των διατάξεων του τουριστικού θεσμικού πλαισίου και τον εμπλουτισμό τους με περισσότερες και αυστηρότερες προδιαγραφές αντίστοιχων αυτών που ισχύουν στο εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Κυριακίδης μίλησε για τη συνεχή προσπάθεια αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων στην περιφέρειας Αττικής για τη διευκόλυνση όλο και περισσοτέρων επαγγελματικών κλάδων, ενώ το μόνο που αναβάλλεται προς το παρόν -και αυτό για χρηστικούς λόγους- είναι οι αδειοδοτήσεις και ο έλεγχος λειτουργίας των ξενοδοχείων που μέχρι το 2004 θα παραμείνουν στον ΕΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top