Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιαστάσεις παίρνει το θέμα για τους ελέγχους στα τρόφιμα από τον ΕΦΕΤ

Διαστάσεις παίρνει το θέμα για τους ελέγχους στα τρόφιμα από τον ΕΦΕΤ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ΠΟΕΣΕ, ανακοίνωσε σχετικά με θέμα που προέκυψε για τους ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ΕΦΕΤ, στο γύρο και το σουβλάκι τα εξής: […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, ΠΟΕΣΕ, ανακοίνωσε σχετικά με θέμα που προέκυψε<...> για τους ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, ΕΦΕΤ, στο γύρο και το σουβλάκι τα εξής:


  • Η ΠΟΕΣΕ έχει συνεχή θετική και εποικοδομητική συνεργασία με τον ΕΦΕΤ.

  • Οι διενεργημένοι έλεγχοι γίνονται στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του ΕΦΕΤ, θεωρούνται θετικοί από πλευράς ΠΟΕΣΕ και διασφαλίζουν την ορθή και ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και την ασφάλεια του κοινού.


Συμπερασματικά, από τα αποτελέσματα από τους συγκεκριμένους ελέγχους που διενέργησε ο ΕΦΕΤ, η ΠΟΕΣΕ δήλωσε ότι:

  • Τα αποτελέσματα των ελέγχων δηλώνουν ότι υπήρξε ενδεχομένως κακός χειρισμός κατά την παρασκευή του τροφίμου ή κατά την συντήρηση του.
  • Δεν υπάρχει και δεν διαπιστώνεται επικινδυνότητα στη γενικότερη τοποθέτηση των δημοσιευμάτων ότι ο γύρος ή το σουβλάκι είναι επικίνδυνα τρόφιμα.
  • Επικίνδυνα είναι όλα τα τρόφιμα, όπως φαίνεται φανερά από τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ, εφόσον δεν συντηρούνται ορθώς.
  • Απόδειξη δε των παραπάνω αποτελεί ότι στη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΦΕΤ τα ποσοστά των ερευνηθέντων που βρέθηκαν να μην ανταποκρίνονται στους κανόνες ορθής υγιεινής, είναι μηδενικά, και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, και σύμφωνα με δήλωση του ΕΦΕΤ, κατά κύριο λόγο οφείλονται στην ελλιπή εκπαίδευση του προσωπικού που χειρίζονται τα τρόφιμα.

Η ΠΟΕΣΕ ανακοινώνει επίσης, ότι σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και σύμφωνα με την 9343 Κοινοτική Οδηγία έχουν εκδοθεί δύο εγχειρίδια για τον χειρισμό των τροφίμων και τους κανόνες ορθής υγιεινής, τα οποία πρέπει να εφοδιάζουν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια αποτελέσματα, και τα οποία μπορούν να τα προμηθεύονται από τα γραφεία της ΠΟΕΣΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024