Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΗ αυριανή απεργία τρένων – προαστιακού μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου
Σιδηρόδρομος

Η αυριανή απεργία τρένων – προαστιακού μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου

Η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Αναστέλλεται για τις 6 Ιουλίου η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο πραγματοποιούν και σήμερα στάσεις εργασίας στις ώρες 05:00-08:00, 13:00-16:00 και 21:00-00:00. Συνεπώς, υπάρχουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Επανέναρξη διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσσαλονίκη – Σκόπια– Βελιγράδι και Θεσσαλονίκη – Σόφια – Βουκουρέστι
Εν τω μεταξύ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι μέσω Σκοπίων και την καθιέρωση για τη θερινή περίοδο 2016 της νέας υπηρεσίας προς Βουκουρέστι μέσω Σόφιας.

Τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινούν για τα Σκόπια και το Βελιγράδι καθημερινά από 19.06.2016, ενώ τα δρομολόγια για τη Σόφια και το Βουκουρέστι θα γίνονται μόνο κάθε Κυριακή επίσης από 19.06.2016.

Η επανέναρξη των δρομολογίων αποτελεί τη συνέχεια μιας μακράς παράδοσης σιδηροδρομικής μετακίνησης επιβατών προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και αντιστρόφως, ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη, συνδέοντάς την, πλέον, με Σκόπια και Βελιγράδι (καθημερινά), με Σόφια (καθημερινά) και Βουκουρέστι κάθε Σάββατο και Κυριακή τη θερινή περίοδο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και Interrail και ειδικές προσφορές από και προς τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αναλυτικά:
1. Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σόφια – Βουκουρέστι

Η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί:

  • κάθε Κυριακή στις 23.10 από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει την επόμενη ημέρα στη Σόφια στις 05.40 το πρωί  και στο Βουκουρέστι στις 17.24
  • κάθε Παρασκευή στις 12.50 το μεσημέρι από το Βουκουρέστι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 την επόμενη μέρα.

Η τιμή για το εισιτήριο απλής διαδρομής ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια, ενώ το εισιτήριο μετ’επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ. Η τιμή για το Βουκουρέστι ανέρχεται στα 39,80 ευρ΄β, ενώ το εισιτήριο μετ επιστροφής  ανέρχεται στα 79,60 ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βουκουρέστι ή τη Σόφια και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση.

2. Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια – Βελιγράδι “Hellas”

Επειδή η επιβατική μεταφορά στο τμήμα διαδρομής μεταξύ Θεσσαλονίκης – Γευγελής – Θεσσαλονίκης διεξάγεται προσωρινά με λεωφορεία, οι επιβάτες αναμεταβιβάζονται και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γευγελής στην κανονική σύνθεση της αμαξοστοιχίας.

Η αναχώρηση των λεωφορείων αυτών προς Γευγελή γίνεται καθημερινά από το χώρο του Επιβατικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στις 18.14 το απόγευμα. Η αμαξοστοιχία αναχωρεί από τη Γευγελή στις 19.46 (τοπική ώρα) και η άφιξη στα Σκόπια είναι προγραμματισμένη στις 21.54 το βράδυ (τοπική ώρα). Από τα Σκόπια θα αναχωρεί σε 15′ και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 07:42 το πρωί την επόμενη ημέρα (τοπική ώρα).

Από το Βελιγράδι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 18:50 (τοπική ώρα) το απόγευμα και θα φτάνει στα Σκόπια στις 04:25 (τοπική ώρα) το πρωί. Από τα Σκόπια θα αναχωρεί στις 04.45 με ώρα άφιξης στη Γευγελή 6.51 (τοπική ώρα). Η άφιξη των λεωφορείων από Γευγελή στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 10.07 το πρωί.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σκόπια ανέρχεται στα 12,20 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ’επιστροφής ανέρχεται στα 19,50 ευρώ.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής  για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι ανέρχεται στα 33,80 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ’επιστροφής ανέρχεται στα 54,10 ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024