Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςFIA: Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

FIA: Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Σημαντικές αποφάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο θα ανακοινώσει την προσεχή Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006, η Διεθνής ΟμοσπονδίαΑυτοκινήτου – FIA, με υιοθέτηση σχεδίου δράσης από […]

Σημαντικές αποφάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρο τον κόσμο θα ανακοινώσει την προσεχή Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006, η Διεθνής Ομοσπονδία<...>Αυτοκινήτου – FIA, με υιοθέτηση σχεδίου δράσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Σύνοδο των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ και τους υπουργούς Μεταφορών της Ασίας και της Αφρικής, αλλά και κυβερνητικές οργανώσεις που εργάζονται με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Τη χώρα μας στη FIA θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει τα εξής τόσο για την παρούσα κατάσταση, όσο και για το σχέδιο δράσης που αναμένεται να εγκρίνει η FIA:

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο ρυθμός αύξησης των τροχαίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο σημειώνονται από τροχαία 1,2 εκατ. θάνατοι και 50 εκατ. τραυματισμοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η πρόβλεψη του ρυθμού αύξησης των τροχαίων, που προβλέπεται σε 60% μέχρι το 2020!

Προς το σκοπό αυτό η FIA, παράλληλα με τις όποιες σημαντικές πρωτοβουλίες της για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσα από σημαντικά προγράμματα – όπως το Euro NCAP (οι δοκιμές πρόσκρουσης νέων μοντέλων) πρόκειται να εγκρίνει Σχέδιο Δράσης δεκαετούς διάρκειας προϋπολογισμού δαπάνης 300 εκατ. δολαρίων (USD 300.000.000).

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επικοινωνιακές εκστρατείες για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας και κράνους στους δικυκλιστές, την τήρηση των προειδοποιητικών πινακίδων κυκλοφορίας και των ορίων ταχύτητας, την οδήγηση χωρίς xρήση αλκοόλ, την πρόβλεψη νέων προδιαγραφών εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, την ασφαλή προετοιμασία των παιδιών στην κυκλοφορία, κ.α.

Παράλληλα η FIA θα υιοθετήσει την σύσταση Παγκόσμιας Τράπεζας για κατανομή πόρων 10% σε έργα υποδομής για προώθηση της ασφάλειας και ασφαλείς δρόμους. Τέλος, θα καθιερώσει σε ολόκληρο τον κόσμο την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, με αρχή το 2007- προγραμματίζεται από 23-29 Απριλίου – όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους ευαίσθητους χρήστες των δρόμων, δηλ. νεαρά άτομα και τα παιδιά. Την εβδομάδα αυτή οι Λέσχες Αυτοκινήτου σε κάθε χώρα, θα διοργανώσουν ενημερωτικές εκστρατείες για την προώθηση της ιδέας της οδικής ασφάλειας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024