Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΡόβλιας: Αδικαιολόγητη η απουσία ανεξάρτητου φορέα διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων
Υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Κ.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ρόβλιας: Αδικαιολόγητη η απουσία ανεξάρτητου φορέα διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Για παράλειψη σύστασης, από κυβερνητικής πλευράς, ανεξάρτητου φορέα διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων, κατά παράβαση του άρθρου 21 της Οδηγίας 2004/49/ΕΚ, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να είχε συσταθείτο αργότερο μέχρι […]

Για παράλειψη σύστασης, από κυβερνητικής πλευράς, ανεξάρτητου φορέα διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων, κατά παράβαση του άρθρου 21 της Οδηγίας 2004/49/ΕΚ, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να είχε συσταθεί<...>το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2006, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τη διερεύνηση της σύγκρουσης τρένων της 12ης Ιουλίου 2007.

“Παρότι πέρασαν έκτοτε 15 μήνες, ο φορέας δεν έχει συσταθεί. Η διερεύνηση των σιδηροδρομικών ατυχημάτων δεν γίνεται στη χώρα μας με τρόπο αντικειμενικό και διενεργείται χωρίς να τηρούνται οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο πρόσθεσε ο κ. Ρόβλιας, ζητώντας από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών εξηγήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρόβλιας:

“Το ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει τον κ. Λιάπη στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, από τις 6 Ιουνίου, για παροχή εξηγήσεων και απαντήσεων σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ΟΣΕ, καθώς και για τα συνεχή ατυχήματα. Ο κ. Λιάπης δεν έχει ακόμα προσέλθει.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει για τα ίδια θέματα Επίκαιρη Επερώτηση από τις 26 Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν επέλεξε αυτή την Επίκαιρη Επερώτηση για συζήτηση στη Βουλή.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον σιδηρόδρομο. Αναλαμβάνει, έτσι, στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για την ραγδαία αύξηση των ελλειμμάτων στον ΟΣΕ, για τις καθυστερήσεις των έργων, για τις απώλειες κοινοτικών κονδυλίων ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ, όπως επίσης και για τους παραδιοικητικούς μηχανισμούς του ΟΣΕ και, βεβαίως, για τα συνεχή ατυχήματα.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν έχει μεριμνήσει ούτε για την αντικειμενική διερεύνηση των σιδηροδρομικών ατυχημάτων. Ο κ. Λιάπης θα αρκεστεί προφανώς στην διερεύνηση του ατυχήματος με βάση την Εγκύκλιο 99 του έτους 1998 (!), που εφαρμόζει”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024