Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣε ανθρώπινα λάθη οφείλεται το σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λάρισα
ΟΣΕ - Επιτροπή Διερεύνηση Συμβάντος

Σε ανθρώπινα λάθη οφείλεται το σιδηροδρομικό ατύχημα στη Λάρισα

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Διερεύνησης Συμβάντος του ΟΣΕ, που ανακοινώθηκε την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας Inter City 74, που σημειώθηκε στις 7-8 Μαρτίου […]

Σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής Διερεύνησης Συμβάντος του ΟΣΕ, που ανακοινώθηκε την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008, ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας Inter City 74, που σημειώθηκε στις 7-8 Μαρτίου 2008<...>στην περιοχή της Λάρισας (Σιδηροδρομικός Σταθμός Μεζούρλου), οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη.

Η Επιτροπή αποδίδει ευθύνες για παραλείψεις ως προς τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους σταθμάρχες των σταθμών Παλαιοφαρσάλου και Μεζούρλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα, ο μεν πρώτος είχε δώσει λανθασμένη εντολή στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Inter City 74, ο δε δεύτερος δεν χρησιμοποίησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο το σύστημα σηματοδότησης του σταθμού Μεζούρλου, που θα άλλαζε και την τροχιά, το οποίο πάντως λειτουργούσε κανονικά.

Για τους δύο σταθμάρχες έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη από τον κανονισμό του ΟΣΕ πειθαρχική διαδικασία. Ο σταθμάρχης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μεζούρλου ετέθη εκτός υπηρεσίας αμέσως μετά το ατύχημα. Ο σταθμάρχης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Παλαιοφαρσάλου θα κληθεί σε απολογία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Οργανισμού μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η αμαξοστοιχία Inter City 74 εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Αλεξανδρούπολη και εκτροχιάστηκε τη νύχτα της 7ης Μαρτίου 2008 κατά την είσοδό της στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις επιβάτες, ενώ άλλοι είκοσι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Στο πόρισμα σημειώνεται ότι το προσωπικό του ΟΣΕ συμπεριφέρθηκε αποτελεσματικά μετά το συμβάν, ενημερώνοντας τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, μεριμνώντας για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων, κατευθύνοντας αναλόγως τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και απελευθερώνοντας σε βραχύ χρονικό διάστημα τη γραμμή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024