Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣιδηροδρομική συμμαχία για διασυνοριακά ταξίδια
Ενιαίο εισιτήριο για όλο το δίκτυο

Σιδηροδρομική συμμαχία για διασυνοριακά ταξίδια

Τη δημιουργία της Ένωσης “Railteam” με στόχο την προσφορά διασυνοριακών ταξιδίων με τρένα υψηλών ταχυτήτων σε όλη την Δυτική Ευρώπη ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκές εταιρίες σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, SNCF, SNCB, NS Hispeed, OBB, SBB, Eurostar UK, Thalys, Lyria και Alleo

Τη δημιουργία της Ένωσης “Railteam” με στόχο την προσφορά διασυνοριακών ταξιδίων με τρένα υψηλών ταχυτήτων σε όλη την Δυτική Ευρώπη ανακοίνωσαν οι ευρωπαϊκές εταιρίες σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, SNCF, SNCB, NS Hispeed, OBB,<...>SBB, Eurostar UK, Thalys, Lyria και Alleo, σε μια προσπάθεια επανάκτησης του επιβατικού κοινού, που έχει στραφεί στις αερομεταφορές.

Το δίκτυο τρένων υψηλών ταχυτήτων εκτιμάται πως θα έχει τριπλασιαστεί μέχρι το 2020. Παρόλα αυτά όμως, πολλοί είναι οι διεθνείς ταξιδιώτες που δεν γνωρίζουν τα οφέλη χρήσης τους έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς, όπως του αυτοκινήτου και του αεροπλάνου.

Προκειμένου οι ταξιδιώτες να επωφεληθούν άμεσα της σιδηροδρομικής αυτής συμμαχίας, πληροφορίες θα παρέχονται σε αρκετές γλώσσες τόσο στα τρένα, όσο και στους σταθμούς τους. Επίσης, θα εγκατασταθούν κέντρα πληροφόρησης της Railteam σε 5 κεντρικούς σταθμούς (Βρυξέλλες, Κολωνία, Λίλ, Φρανκφούρτη και Στουτγκάρδη), ενώ εντός των επόμενων μηνών κέντρα θα ανοίξουν στους σταθμούς του Παρισιού, του Λονδίνου. του Στρασβούργου και του `Αμστερνταμ.

Σημειώνεται πως για τα διασυνοριακά ταξίδια θα εκδίδεται ένα ενιαίο εισητήριο και σε περίπτωση απώλειας ενός τρένου, λόγω καθυστερημένης άφιξης του επιβάτη στο σταθμό, η Railteam του επιτρέπει την επιβίβαση στο επόμενο. Ειδικά οφέλη προβλέπονται ακόμη και για τους συχνούς επαγγελματίες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τα τρένα υψηλών ταχυτήτων για τις μετακινήσεις τους μέσω του προγράμματος ‘train mile’, που θα ισχύει για όλο το δίκτυο.

Μέχρι το 2010, τα μέλη της Railteam εκτιμούν πως ο αριθμός επιβατών στο δίκτο της θα αγγίξει τα 25 εκατομμύρια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024