Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣημαντική η συμβολή συστημάτων ESC στην μείωση τροχαίων ατυχημάτων
Έρευνα Ιδρύματος της FIA

Σημαντική η συμβολή συστημάτων ESC στην μείωση τροχαίων ατυχημάτων

Με τη θέσπιση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της ευστάθειας των αυτοκινήτων (ESC) στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ από το 2012, η προσπάθεια της βιομηχανίας αυτοκινήτου εστιάζεται πλέον […]

Με τη θέσπιση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της ευστάθειας των αυτοκινήτων (ESC) στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ από το 2012, η προσπάθεια της<...> βιομηχανίας αυτοκινήτου εστιάζεται πλέον στην προώθηση της νέας συσκευής ασφάλειας (e-safety).

Το ESC έχει χαρακτηριστεί ως «Η σπουδαιότερη συσκευή ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου, μετά την εφεύρεση της ζώνης ασφαλείας»!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ιδρύματος της FIA (FIA Foundation) και του προγράμματος EuroNCAP, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Το 18% των πωλητών νέων αυτοκινήτων εξηγεί αναλυτικά στους υποψήφιους αγοραστές τα πλεονεκτήματα ασφάλειας του ESC, οι οποίοι και το επιλέγουν στον εξοπλισμό του νέου αυτοκινήτου, ενώ μόλις ένας πωλητής εστιάζει την ανάλυση-παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου στον υποψήφιο αγοραστή στα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει, στον εξοπλισμό και την τιμή.

«Το ESC θα συνεισφέρει σημαντικά στην πρόληψη και μείωση των επιπτώσεων των τροχαίων ατυχημάτων, όταν οι καταναλωτές ενημερωθούν και εκτιμήσουν τα οφέλη του» δήλωσε ο Πρόεδρος της FIA, κ. Max Mosley. «Ήδη η Ε.Ε. ετοιμάζει διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση των συστημάτων αυτά, για τα οποία η Ε.Ε. θέσπισε την υποχρεωτική τοποθέτηση σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2012, ενώ όλοι μαζί πρέπει να προωθήσουμε τη χρήση τους».

«Μπορεί το ESC να καταστεί υποχρεωτικό από το 2012, αλλά δεν σταματάμε τις προσπάθειες για την εφαρμογή νέων, ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας (e-safety), που πραγματικά, σώζουν ανθρώπινες ζωές» δήλωσε από την πλευρά της η Επίτροπος της Ε.Ε. για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Ενημέρωσης, κα Viviane Reding.

Ο πρόεδρος της εκστρατείας «ChooseESC!», κ. David Ward επεσήμανε: «Οι μελέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι η χρήση συστημάτων ευστάθειας μπορούν να μειώσουν τα ατυχήματα σε ποσοστό 35%. Αυτό σημαίνει ότι μόνο στις χώρες της Ευρώπης, αν όλα τα αυτοκίνητα διέθεταν συστήματα ευστάθειας, θα είχαμε κάθε χρόνο τουλάχιστον 4.000 λιγότερους νεκρούς και 100.000 λιγότερους τραυματίες από τροχαία. Χρειάζονται πρόσθετες δράσεις για την ενημέρωση των οδηγών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024