Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΠρόταση της ΠΟΕΙΑΤΑ για απεργία διαρκείας στα ΤΑΞΙ
Μεταφορές

Πρόταση της ΠΟΕΙΑΤΑ για απεργία διαρκείας στα ΤΑΞΙ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων υποστηρίζει ότι 'οι απεργίες μικρής διάρκειας δε συμβάλλουν στην ανατροπή της καταστροφής η οποία προδιαγράφεται' και απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας για 'συντονισμό στον καθορισμό καθολικής αντίστασης κατά των νέων μέτρων'.

Πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να συντονίσουν τα βήματα τους, πέρα από κόμματα και πολιτικές εξαρτήσεις, για τον καθορισμό καθολικής αντίστασης διαρκείας κατά των νέων μέτρων λιτότητας που πρόκειται να ανακοινωθούν, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με αφορμή την 24ωρη απεργία που ανακοίνωσαν για τις 26 Σεπτεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος άφησε αιχμές κατά των ηγεσιών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπονοώντας ότι διοργανώνουν την απεργία για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και πρόσθεσε ότι η δική του πρόταση είναι να συμφωνήσουν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε απεργία διαρκείας, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

“Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΙΑΤΑ που συνεδρίασε στις 20  Σεπτεμβρίου 2012, εκτός των άλλων θεμάτων συζήτησε και το θέμα της συμμετοχής του κλάδου στην  απεργία που ανακοίνωσαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥΥ στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 κοινή διαπίστωση όλου του Δ.Σ είναι:

  • Η ελληνική κοινωνία περνάει τις πιο τραγικές στιγμές και το πολιτικό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα σαν να μην καταλαβαίνει τον Γολγοθά και την απελπισία στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας.
  • Στα κανάλια και στα μέσα ενημέρωσης επικρατεί κάθε είδους σκοπιμότητα.
  • Οι κυβερνώντες έχουν ως προτεραιότητα τη λήψη μέτρων για να σωθεί η κοινωνία υποτίθεται και να κλείσουν οι τρύπες.
  • Για την ανάπτυξη την ανεργία και την ελπίδα της κοινωνίας δεν ακούγεται κουβέντα.
  • Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνονται σε λαϊκισμό και εμπόριο ελπίδας.

Η σωτηρία του τραπεζικού συστήματος και των δανειστών έχουν μεγαλύτερη αξία  από τον πόνο τη φτώχεια και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είμαστε κατά των νέων μέτρων που ισοπεδώνουν τα πάντα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία κομμάτι της οποίας είμαστε και εμείς και υποφέρουμε το ίδιο.

Εκτιμούμε ότι απεργίες μικρής διάρκειας παρ’όλο που αναδεικνύουν και προβάλλουν το πρόβλημα δε συμβάλλουν στην ανατροπή της καταστροφής η οποία προδιαγράφεται και δεν στέλνουν το μήνυμα της ανατροπής στους δανειστές στην ευρωπαϊκή ένωση και στο σύστημα γενικότερα.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να συναντηθούμε και να συντονίσουμε τα βήματα μας μέσα από διάλογο και επικοινωνία για τον καθορισμό καθολικής αντίστασης κατά των νέων μέτρων και διάρκειας πέρα από κόμματα πολιτικές εξαρτήσεις και πολιτικές που υπηρετούν διεθνείς και ντόπιους νταβαντζήδες.

Τέρμα ο συνδικαλισμός για τους συνδικαλιστές
Τέρμα ο συνδικαλισμός για ιδεοληψίες και κόμματα
Συνδικαλισμός μόνο για την κοινωνία

Η κοινή αντίσταση όλων  μας θα στείλει το μήνυμα στους υπεύθυνους και σε αυτούς που πρέπει είτε είναι δανειστές είτε σύστημα που εξουθένωσε τις κοινωνίες και τους λαούς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024