Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΣυμφωνία 910 εκατ. ευρώ Alstom – Trenitalia για την προμήθεια έως και 150 τρένων Coradia Stream
Σιδηρόδρομος

Συμφωνία 910 εκατ. ευρώ Alstom – Trenitalia για την προμήθεια έως και 150 τρένων Coradia Stream

Τα τρένα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα και θα διαθέτουν χώρους για την μεταφορά ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ η προσβασιμότητα θα διευκολύνεται με συρόμενα σκαλοπάτια.

Συμφωνία-πλαίσιο για την προμήθεια 150 περιφερειακών τρένων Coradia Stream στην Trenitalia με συνολική αξίας περίπου 910 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην Alstom.

Τα τρένα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα και θα είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους επιβάτες.

“Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία και την εκτεταμένη εμπειρία της Alstom, η οποία παρέχει υπερσύγχρονα τρένα και σιδηροδρομικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Η νέα αυτή γενιά τρένων αντιπροσωπεύει το μέλλον των ιταλικών περιφερειακών σιδηροδρομικών μεταφορών. Είμαστε υπερήφανοι που ενισχύουμε ένα όραμα με επίκεντρο τους επιβάτες των πράσινων περιφερειακών μεταφορών, εναρμονιζόμενοι πλήρως με τους εθνικούς στόχους για την οικολογική μετάβαση”, δήλωσε ο Michele Viale, Managing Director της Alstom Ιταλίας.

Η σειρά αμαξοστοιχιών Coradia Stream που προορίζεται για την Trenitalia αποτελείται από μονώροφα, ηλεκτροκίνητα τρένα, 3kV, αμφίδρομης κατευθύνσεως. Επίσης, τα τρένα θα διαθέτουν σύστημα ERTMS (European Rail Traffic Management System), εξασφαλίζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας, και παράλληλα υψηλά επίπεδα ενεργειακής απόδοσης και ανακύκλωσης.

Επίσης, θα διαθέτουν χώρους για την μεταφορά ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ η προσβασιμότητα θα διευκολύνεται με συρόμενα σκαλοπάτια.

Η Coradia Stream είναι μια σειρά από υπερσύγχρονες, χαμηλού δαπέδου, υψηλής απόδοσης πολυμερείς ηλεκτρικές μονάδες (EMU), για περιφερειακές και υπεραστικές γραμμές, ενώ προσφέρει συναρμολογούμενο σχεδιασμό, που επιτρέπει στους χειριστές να επιλέγουν τη διαμόρφωση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους. Επιπλέον, προσφέρει ελκτικές λύσεις για μη ηλεκτροκίνητες γραμμές χωρίς εκπομπές ρύπων.

Ο σχεδιασμός και η παραγωγή της σειράς Coradia Stream για την Trenitalia θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στις εγκαταστάσεις της Alstom στο Σαβιλιάνο, το Σέστο Σαν Τζιοβάνι και τη Μπολόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024