Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑποχωρεί από την TUI ο Ρώσος μεγαλομέτοχός της, Alexey Mordashov, λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων
TOs

Αποχωρεί από την TUI ο Ρώσος μεγαλομέτοχός της, Alexey Mordashov, λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων

Οι κυρώσεις της ΕΕ στερούν από τον Alexey Mordashov την πρόσβαση στις μετοχές που κατέχει στην TUI. Η αλλαγή αυτή δε θα έχει καμία επίδραση στην εταιρεία, τους πελάτες και τους υπαλλήλους, λέει η TUI.

“Ο στόχος των κυρώσεων της ΕΕ είναι να εμποδίσουν τον Ρώσο μέτοχο της TUI Alexey Mordashov να διαθέσει τις μετοχές του στην TUI AG. Αυτό γίνεται για να εμποδίσει τον κ. Mordashov να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε έσοδα ή κέρδη από την επένδυσή του στην TUI”. Αυτό σημειώνει σημερινή ανακοίνωση του Τ.Ο. και ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Mordashov παραιτείται και από το Εποπτικό Συμβούλιο της TUI με άμεση ισχύ.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της TUI σημειώνει ότι “ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία που ξεκίνησε η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε νέες κυρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου 2022, οι οποίες περιλαμβάνουν και άλλους εκπροσώπους της ρωσικής οικονομίας. Μεταξύ αυτών και ο κ. Mordashov. Είναι μέτοχος της TUI AG για περίπου 15 χρόνια και σήμερα κατέχει περίπου το 1/3 (34%) του μετοχικού κεφαλαίου. Τα 2/3 των μετόχων (66%) είναι ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές και προέρχονται από τη Γερμανία, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ αφορούν τον κ. Mordashov ως πρόσωπο και όχι την TUI AG, στην οποία είναι μέτοχος. Από την άποψη αυτή, αυτές οι κυρώσεις κατά του μετόχου δεν έχουν καμία επίπτωση στην εταιρεία, στην οποία κατέχει μετοχές. Οι επιχειρησιακές δραστηριότητες της TUI AG διοικούνται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε γερμανική ανώνυμη εταιρεία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024