Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔικαστική δικαίωση για απολυμένους εργαζομένους του Thomas Cook
TOs

Δικαστική δικαίωση για απολυμένους εργαζομένους του Thomas Cook

Η απόφαση αποζημίωσης δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που εργάστηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία και των οποίων οι υποθέσεις αποζημίωσης υπόκεινται σε ξεχωριστό δικαστήριο.

Έως και 1.500 πρώην εργαζόμενοι του Thomas Cook πρόκειται να λάβουν αποζημιώσεις έως και 4.200 λίρες στερλίνες, καθώς δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία απέτυχε να δώσει την υποχρεωτική ειδοποίηση διαβούλευσης πριν τις απολύσεις. Αντ’αυτής, το προσωπικό στα γραφεία της εταιρείας σε Λονδίνο, Μάντσεστερ και Πίτερμπορο έχασε τη δουλειά τους σχεδόν άμεσα.

Η Thomas Cook θα έπρεπε να είχε αρχίσει διαβουλεύσεις με το σύνδεσμο εργαζομένων Transport Salaried Staffs’ Association (TSSA) τουλάχιστον 45 ημέρες πριν.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία χρεωκόπησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Το δικαστήριο αποφάσισε για το ανώτατο όριο αποζημίωσης των 90 ημερών για τους πληγέντες υπαλλήλους, δήλωσε ο TSSA.

“Είμαι χαρούμενος για τα μέλη μας και για όλους εκείνους που αδικήθηκαν τόσο από τον Thomas Cook όσο και από την κυβέρνηση. Το σωματείο μας αγωνίστηκε για μέλη μας ττον Thomas Cook μέχρι τέλους και αυτή η απόφαση δείχνει ότι έχουμε δικαιωθεί”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του TSSA Manuel Cortes.
 
“Τα μέλη μας υπέστησαν σκληρή μεταχείριση από την αρχή, όχι μόνο μέσω των ενεργειών της εταιρείας αλλά και στα χέρια μιας κυβέρνησης η οποία απέτυχε να παρέμβει για να σώσει τη συγκεκριμένη εταιρεία, όταν είχε νόημα να το κάνει αυτό”.

Η απόφαση δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που εργάστηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία και των οποίων οι υποθέσεις αποζημίωσης υπόκεινται σε ξεχωριστό δικαστήριο.

“Δυστυχώς, βλέπω ξανά και ξανά ότι οι υποχρεώσεις διαβούλευσης με τους εργαζόμενους υπερκεράζονται από περιπτώσεις αφερεγγυότητας, αφήνοντας το προσωπικό άνεργο και ξεκρέμαστο. Μια τέτοια προσέγγιση δεν πρέπει να μένει χωρίς αντίδραση. Ελπίζω ότι η απόφαση του δικαστηρίου δίνει στους πρώην υπαλλήλους του Thomas Cook κάποια αίσθηση δικαιοσύνης”, δήλωσε ο Daniel Kindell, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Morrish, ο οποίος βοήθησε τον TSSA στην υπόθεση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024