Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ κινεζική Fosun εξαγόρασε την Thomas Cook έναντι 12,5 εκατ. ευρώ
TOs

Η κινεζική Fosun εξαγόρασε την Thomas Cook έναντι 12,5 εκατ. ευρώ

Στο πακέτο που αγόρασε ο κινεζικός κολοσσός περιλαμβάνονται τα σήματα της εταιρείας, τα ονόματα domain, τα λογισμικά και οι εφαρμογές, οι άδειες λειτουργίας και τα σχετικά brand των ξενοδοχείων.

Ο κινεζικός κολοσσός Fosun, που ήταν ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχός της, εξαγόρασε την πτωχευμένη Thomas Cook, μαζί και τα ξενοδοχεία που συνδέονται με το brand, Casa Cook και Cook’s Club. Το τίμημα ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που τον Αύγουστο η Fosun Tourism (που ήταν βασικός μέτοχος στην Thomas Cook) είχε καταθέσει πρόταση για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας συν το 25% των αερογραμμών της έναντι 521 εκατ. ευρώ.

Στο πακέτο που αγόρασε ο κινεζικός κολοσσός περιλαμβάνονται τα σήματα της εταιρείας, τα ονόματα domain, τα λογισμικά και οι εφαρμογές, οι άδειες λειτουργίας και τα σχετικά brand των ξενοδοχείων. Στην σχετική της ανακοίνωση η Fosun Tourism ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δε θα αγοράσει τυχόν assets της πτωχευμένης εταιρείας εκτός Βρετανίας ή άλλες επιχειρήσεις που ήταν προσδεδεμένες στην Thomas Cook.

Σε σχετική του δήώση ο πρόεδρος της Fosun Tourism Qian Jiannong, ανέφερε ότι “η εξαγορά θα επιτρέψει στον όμιλο να επεκτείνει τις τουριστικές του δραστηριότητες, ‘χτίζοντας’ πάνω στην αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος της Thomas Cook και την τεράστια αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023