Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ Thomas Cook πωλεί μεγάλα εμπορικά του σήματα για να μειώσει το χρέος του
TOs

Ο Thomas Cook πωλεί μεγάλα εμπορικά του σήματα για να μειώσει το χρέος του

Ο Thomas Cook σχεδιάζει να εξοικονομήσει επιπλέον 100 εκατ. λίρες, με την αποδέσμευση πολλών από τα μη βασικά του εμπορικά σήματα, όπως τα Neilson, Elegant Resorts και Gold Medal.

Ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook επιβεβαίωσε σήμερα ότι προχωρά σε πώληση ορισμένων από τα εμπορικά του σήματα, καθώς δημοσιοποιήθηκε η διευθύνυσα σύμβουλος Harriet Green ετοιμάζεται να ζητήσει από τους μετόχους πάνω από 400 εκατ. λίρες, ως μέρος του σχεδίου διάσωσης της επιχείρησης.

Το Sky News ισχυρίστηκε ότι πηγές εντός του τουριστικού οργανισμού είχαν αναφέρει ότι η Harriet Green σχεδίαζε νέα διάθεση μετοχών για τη μείωση του τεράστιου χρέους του οργανισμού, περαιτέρω λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


 
Αποκαλύπτοντας τις πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες της στρατηγικής ανάκαμψης για την επιχείρηση, η Harriet Green δεν αποκάλυψε κάποιο στοιχείο για οποιοδήποτε σχέδιο αξιοποίησης μετρητών από τους μετόχους, λέγοντας μόνο ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εξοικονομήσει επιπλέον 100 εκατ. λίρες, δηλαδή 150 εκατ. λίρες συνολικά, με την αποδέσμευση πολλών από τα μη βασικά του εμπορικά σήματα, η διάθεση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα σήματα αυτά που διατίθενται προς πώληση δεν κατονομάστηκαν, αλλά αναμένεται να περιλαμβάνουν τον τουριστικό γραφείο, εξειδικευμένο σε διακοπές για σκι, Neilson, το εμπορικό σήμα για τουρισμό πολυτελείας Elegant Resorts και τη Gold Medal.

Σε μια σύντομη ενημέρωση, ενόψει των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου που θα ανακοινωθούν το Μάιο, η Green δήλωσε ότι τα σχέδια μετασχηματισμού της επιχείρησης ήταν “πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα”. Ανακοίνωσε ότι επιπλέον 50 εκατ. λίρες είχαν εξοικονομηθεί από τη μείωση του κόστους, ανεβάζοντας τη συνολική εξοικονόμηση μέχρι στιγμής στα 350 εκατ. λίρες.

Έως το 2015, η εταιρεία ελπίζει ότι το νέο προϊόν θα πρέπει να της φέρει επιπλέον 500 εκατ. λίρες σε έσοδα, από τα οποία τα μισά θα είναι διακοπές που θα πωλούνται στο διαδίκτυο και τα κέρδη θα έχουν βελτιωθεί κατά 350 εκατ. λίρες.

Η Thomas Cook, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα περικόψει επιπλέον 2.500 θέσεις εργασίας και θα κλείσει άλλα 195 καταστήματα -μαζί με το γραφείο της στο Accrington- ανέφερε ότι η ανάκαμψή της στο Ην. Βασίλειο είναι σε καλό δρόμο, με στόχο να επιτευχθεί περιθώριο κέρδους (προ φόρων) κατα 5% επιπλέον μέχρι το 2015.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024