Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣύντομα θα αναβιώσει το όνομα Thomas Cook
TOs

Σύντομα θα αναβιώσει το όνομα Thomas Cook

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να επαναλανσάρουν το όνομα 'Thomas Cook' εν μέσω της πανδημίας, με μεγάλα κεφάλαια για μάρκετινγκ, αλλά είναι αβέβαιη η προθυμία του κοινού για αγορά διακοπών.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun που πρόσφατα αγόρασε το θρυλικό εμπορικό σήμα “Thomas Cook“, σχεδιάζει να το επαναλανσάρει και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, η Fosun αγόρασε το εμπορικό σήμα λίγο μετά την κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook σχεδιάζει επικείμενη επανέναρξη του ονόματος με τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου Tour Operator. Η αναβίωση, λοιπόν του Thomas Cook θα έρθει τη χρονική στιγμή που οι βρετανικοί Tour Operators αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον λόγω του καταστροφικού αντίκτυπου της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακοίνωση σχετικά με την επανέναρξη ίσως γίνει τις επόμενες ημέρες, η ακριβής χρονική στιγμή όμως θα εξαρτηθεί από την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων, αλλά και από την εξέλιξη στους περιορισμούς των ταξιδιών των Βρετανών πολιτών. Εάν τελικά, προχωρήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί πολύ κοντά στην πρώτη επέτειο της κατάρρευσης του 178χρονου Thomas Cook, η οποία προκάλεσε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας και κατηγορίες για την αποτυχία της εταιρείας να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή.

Οι πηγές αναφέρουν ότι το χρονικό διάστημα της λειτουργίας του νέου Tour Operator, παραμένει μυστικό, αλλά τόνισε ότι τα σχέδια είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Υπενθυμίζεταθ ότι η Fosun απέκτησε το όνομα μαζί και με άλλα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας στο ποσό των 11 εκατ. λιρών. Ακόμη, η εκκαθάριση της εταιρείας έφερε σε δύσκολη θέση τη βρετανική Κυβέρνηση, με τους υπουργούς να αγωνίζονται για να οργανώσουν τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό Βρετανών πολιτών που υπήρξε ποτέ σε περίοδο ειρήνης.

Η εταιρεία είχε συνομιλήσει με πιστωτές για αρκετούς μήνες για μια περίπλοκη οικονομική αναδιάρθρωση, αλλά ουσιαστικά ξέμεινε από χρόνο όταν τον Σεπτέμβριο ήρθε η ανανέωση της άδειας ATOL από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA). Η Fosun συμφώνησε να συνεισφέρει, σε μια συμφωνία διάσωσης 900 εκατ. λιρών, αλλά οι συνομιλίες σταμάτησαν όταν προέκυψε ότι οι δανειστές απαιτούσαν επιπλέον “μαξιλάρι” 200 εκατ. λιρών.

Η Fosun έχει προσλάβει ορισμένα πρώην στελέχη της Thomas Cook για να εργασθούν για την επανέναρξη του Tour Operator, που αναμένεται να έχει σημαντικό προϋπολογισμό για μάρκετινγκ και κεφάλαια στήριξης.

Η έγκριση της CAA πιθανόν να απαιτείται προτού ξεκινήσει η νέα λειτουργία και παραμένει ασαφές πως οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν στην επιστροφή του Thomas Cook μετά από μήνες αρνητικής δημοσιότητας πέρυσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024