Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔυναμική είσοδος του Kuoni στη Σκανδιναβική αγορά

Δυναμική είσοδος του Kuoni στη Σκανδιναβική αγορά

Ο Ελβετικός τουριστικός όμιλος, που εδρεύει στη Ζυρίχη, Kuoni Travel Holding Ltd επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Σκανδιναβία μετά από την κίνηση απόκτησης του 45% του Σκανδιναβού tour operator […]

Ο Ελβετικός τουριστικός όμιλος, που εδρεύει στη Ζυρίχη, Kuoni<.> Travel Holding Ltd επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην Σκανδιναβία μετά από την κίνηση απόκτησης<...> του 45% του Σκανδιναβού tour operator Apollo<.> Resor AB τον προσεχή Φεβρουάριο, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2000.
Σύμφωνα με το συμφωνητικό συνεργασίας ο Kuoni αποκτάει επίσης το δικαίωμα της απόκτησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε περίοδο τριών ετών.
Ο Apollo δραστηριοποιείται στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία διαθέτοντας τη δική του αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων, την Novair, και είναι από τους σημαντικότερους προμηθευτές ταξιδιωτικών υπηρεσιών μέσα από το internet. Όπως και η θυγατρική του εταιρία στη Δανία, ο Alletiders, ο Apollo απευθύνεται στην μεσαία οικονομική κατηγορία τουριστών. Με την κίνηση αυτή ο Kuoni καθιερώνεται πλέον στην 3η θέση στην Σκανδιναβική αγορά και γίνεται ένας από τους σημαντικότερους tour operators για Ελλάδα.
Μετά από την απόκτηση του 45% του Apollo από τον Kuoni, η πλειοψηφία των μετοχών (55%) παραμένει στον Φώτη Κωστούλα, ο οποίος θα εξακολουθήσει να κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο νέο σχήμα.
Ο Apollo Resor AB με έδρα στη Στοκχόλμη, απασχολεί πάνω από 600 άτομα προσωπικό και αναμένει για το 1999 τζίρο 2,1 δισ. σουηδικές κορώνες (390 εκατ. ελβετικά φράγκα, ή 244 εκατ. ευρώ) με κέρδη προ φόρων 70 εκατ. σουηδικές κορώνες (13 εκατ. ελβετικά φράγκα, ή 8,1 εκατ. ευρώ). Δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά των charters με προσφορές κυρίως στη Μεσόγειο. Η Novair διαθέτει πέντε αεροσκάφη με τη μέθοδο του leasing (3 Β737-200, 1 Α330, 1 Lockheed Tristar το οποίο θα αντικατασταθεί με 1 Α330 το επόμενο φθινόπωρο). Περίπου το ένα τρίτο (1/3) της παραγωγής του Apollo γίνεται μέσα από το internet, ενώ διαθέτει και 16 σημεία πώλησης στη Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.
Στη Σουηδία ο Apollo είναι τρίτος πίσω από τους Βρετανούς Airtours και Thomson, ενώ μαζί με τη θυγατρική του Alletiders κατέχει τη δεύτερη θέση στην Δανία πίσω από τον SLG (Airtours).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024