Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓια μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συγχώνευσης TUI AG – First Choice προειδοποιεί ο Kent
John Kent - Youtravel.com

Για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συγχώνευσης TUI AG – First Choice προειδοποιεί ο Kent

Η επικείμενη συγχώνευση μεταξύ της TUI AG και της First Choice μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά, όπως προειδοποιεί ο ιδρυτής της Youtravel.com, κ. John Kent. “Ενώ φυσικά οι σκέψεις όλων είναι στο προσωπικό των δύο εταιριών, που ίσως μελλοντικά τεθεί εκτός εργασίας…

Η επικείμενη συγχώνευση μεταξύ της TUI AG και της First Choice μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά, όπως προειδοποιεί ο ιδρυτής της Youtravel.com, κ. John Kent. “Ενώ φυσικά οι σκέψεις όλων<...>είναι στο προσωπικό των δύο εταιριών, που ίσως μελλοντικά τεθεί εκτός εργασίας, σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των δύο εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα επηρρεαστούν επίσης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kent.

Και εξήγησε:

“Θα υπάρξει ενοποίηση σε όλους τους τομείς των συνδυαζόμενων επιχειρησιακών δράσεων, γεγονός που ίσως δημιουργήσει επιπτώσεις στις διοικητικές ομάδες και στους αντιπροσώπους των δύο εταιριών στο εξωτερικό. Η δημιουργία ενός ενιαίου brand σημαίνει πως σε πολλές περιοχές με θέρετρα, στα οποία θα συγχωνευθούν οι λειτουργίες, αναπόφευκτα θα προκληθούν περικοπές σε θέσεις εργασίας. Υπό απειλή θα τεθούν θέσεις εργασίας, τόσο σε ανώτατο, όσο και σε κατώτατο προσωπικό των δύο εταιριών σε επιχειρήσεις τους στη Βρετανία, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που συνεργάζονται με τις εταιρίες αυτές θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο μέλλον. Η TUI υποστηρίζεται από δικό της έμψυχο δυναμικό, ενώ η First Choice χρησιμοποιεί ταξιδιωτικούς πράκτορες κατά τόπους. Για αυτούς τους πράκτορες συμβόλαια με μεγάλες εταιρίες, όπως η First Choice, είναι καταλυτικά για τη βιωσιμότητα τους, ώστε να είναι αρκετά πιθανό να μείνουν εκτός δουλειάς από την επικείμενη συγχώνευση.

Πιστεύω για τέτοιου τύπου επιχειρήσεις η συγχώνευση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις των ξενοδοχείων, οι ξενοδόχοι καλούνται να συνεργαστούν πλέον με δύο και όχι με τέσσερις εταιρίες, που αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετική πτώση στις τιμές των δωματίων, καθώς και τα δύο γιγάντια ταξιδιωτικά σχήματα (`super travel groups`) αγωνίζονται για τη πρωτοκαθεδρία τους”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024