Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI ανταπαντά στις κριτικές που δέχεται για τα all-inclusive
Μόνο all-inclusive διακοπές από τη First Choice, από το καλοκαίρι του 2012

Η TUI ανταπαντά στις κριτικές που δέχεται για τα all-inclusive

Η TUI UK ανταπάντησε στις υποδείξεις που της έχουν γίνει, ότι η νέα της πολιτική για την First Choice να πωλεί δηλαδή η τελευταία μόνο διακοπές all-inclusive, είναι εις βάρος […]

Η TUI UK ανταπάντησε στις υποδείξεις που της έχουν γίνει, ότι η νέα της πολιτική για την First Choice να πωλεί δηλαδή η τελευταία μόνο διακοπές all-inclusive<...>, είναι εις βάρος της ηθικής του αειφόρου τουρισμού.

Εν τω μεταξύ, το Club Med, ένας από τους πρωτοπόρους της έννοιας all-inclusive, δήλωσε ότι παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις του σε πολλά από τα ευρωπαϊκά θέρετρά του για το καλοκαίρι του 2011 και ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στη συνεχή “άνθηση” των διακοπών χωρίς χρήση μετρητών στο τμήμα της αγοράς υψηλού εισοδήματος.

Από τη στιγμή που η TUI ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η First Choice θα είναι προσανατολισμένη σε all-inclusive διακοπές από το καλοκαίρι του 2012, ο οργανισμός έχει δεχθεί μπαράζ επικρίσεων από τον κλάδο του τουρισμού.

Η Tourism Concern δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η απόφαση της TUI αποτελεί “λυπηρό γεγονός”, αλλά η νέα διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης της TUI, Jane Ashton, επέμεινε σε δηλώσεις της ότι η εταιρεία υποστηρίζει ακόμη τον αειφόρο τουρισμό. Η Ashton ανέφερε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες, για να προσπαθήσει να αυξήσει τα οφέλη των all-inclusive θερέτρων στις τοπικές κοινότητες. “Η TUI UK & Ireland και η TUI Travel PLC παραμείνουν προσηλωμένες σήμερα, όπως ήταν ανέκαθεν, στο να είναι οι διακοπές μας πιο βιώσιμες”, δήλωσε.

“Η TUI UK το έχει αποδείξει αυτό με το τριετές πρόγραμμα Holidays Forever commitments, το οποίο θα βελτιώσει αισθητά την επίδραση των διακοπών μας τόσο στα προϊόντα της Thomson όσο και της First Choice. Η TUI UK έχει θέσει ως στόχο στο 90% των ξενοδοχείων της να φτάσει σε επίπεδο διεκδίκησης του Travelife Award έως το 2014. Το Travelife, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του ABTA (Association of British Travel Agents), υποστηρίζει οικονομίες σε προορισμούς διακοπών, ενθαρρύνοντας τα ξενοδοχεία να συνεργάζονται με τοπικούς προμηθευτές και να απασχολούν τον ντόπιο πληθυσμό.

Μετά την πρόσφατη επανατοποθέτηση του προϊόντος First Choice στην αγορά, αναγνωρίζουμε το ζήτημα γύρω από τις οικονομικές επιπτώσεις των all-inclusive. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς, για να κατανοήσουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τα οφέλη των all-inclusive διακοπών στις τοπικές κοινότητες και να προσαρμόσουμε πρακτικές που θα υποστηρίξουν κάτι τέτοιο”.

Ωστόσο, η Tricia Barnet από την Tourism Concern, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή τονίζει το γεγονός ότι η τουριστική βιομηχανία εξακολουθεί να έχει “πολύ δρόμο μπροστά της” προς την κατεύθυνση του να γίνει περισσότερο βιώσιμη. Και πρόσθεσε: “Μου αναφέρθηκε από μια ένωση ξενοδοχείων σε ένα πολυσύχναστο τουρκικό θέρετρο, ότι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες εξανάγκασαν απρόθυμους ξενοδόχους να μετατρέψουν τις μονάδες τους σε all-inclusive. Για τη μετατροπή αυτή θα λάμβαναν το `αστρονομικό` ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για ολόκληρο το πακέτο.

Δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να συνειδητοποιήσει κανείς τι σημαίνει αυτό τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την φιλοξενία για την οποία η Τουρκία είναι γνωστή και το επακόλουθο τελικό αποτέλεσμα για τον τουρίστα. Ο όμιλος TUI υποτίθεται ότι είναι ο πρωτοπόρος από πλευράς υπεύθυνου και αειφόρου τουρισμού, έτσι λοιπόν πώς δικαιολογούν κάτι τέτοιο;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024