Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαρά τις μεγάλες εκπτώσεις, οι προκρατήσεις στην Αγγλία δεν πηγαίνουν καλά

Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις, οι προκρατήσεις στην Αγγλία δεν πηγαίνουν καλά

Παρόλη την πολλαπλή πολιτική που ακολουθεί εκδίδοντας δύο πανομοιότυπες μπροσούρες με πολύ μεγάλη διαφορά τιμών, παρατηρήθηκε μείωση στις πωλήσεις του Βρετανού tour operator Cosmos. Οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν από […]

Παρόλη την πολλαπλή πολιτική που ακολουθεί εκδίδοντας δύο πανομοιότυπες μπροσούρες με πολύ μεγάλη διαφορά τιμών, παρατηρήθηκε μείωση<...> στις πωλήσεις του Βρετανού tour operator Cosmos<.>.

Οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν από τον Δεκέμβριο, όπου και παρουσίασαν πτώση κατά 15% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Από τα Χριστούγεννα και μετά έχει σημειωθεί πτώση 30%.

Οι ιθύνοντες του τουρισμού πιστεύουν ότι αυτή η πολλαπλή πολιτική που ακολούθησε φέτος ο Cosmos έχει στραφεί εναντίων του. Ο Cosmos έχει διαθέσει στο τουριστικό γραφείο Travelcare, την μία του μπροσούρα η οποία λανσάρει ακριβώς τα ίδια πακέτα αλλά με τις χαμηλές τιμές και χωρίς έκπτωση, και στα άλλα πρακτορεία, την πανομοιότυπή της η οποία όμως προσφέρει τις υψηλές τιμές με δυνατότητα εκπτώσεων.

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing κ. Paul Riches αρνείται το γεγονός ότι αυτή η πολιτική έχει αποτύχει, και δηλώνει ότι, στην ενιαία αγορά είναι φυσικό οι καθετοποιημένοι πράκτορες να πιέζονται να πουλήσουν πρώτα τα δικά τους προϊόντα, στα οποία δίνεται κάποια προτεραιότητα. Επίσης, πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική θα συνεχιστεί αφού οι πωλήσεις μέσω της Travelcare βελτιώνονταν.

Εν τω μεταξύ, ο JMC έχει μειώσει την μεγάλη του έκπτωση από 50% σε 30%, και την βασική έκπτωση από 20% σε 15%. Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει και ο Thomson. Στις πωλήσεις μετά τα Χριστούγεννα ο Thomson έχει ποσοστό αύξησης 40%, ο Airtours 10%, ο First Choice 6%, και ο JMC έχει κατέβει κατά 5%.

Ωστόσο, το TV Travel Shop (καλωδιακό κανάλι που προσφέρει πακέτα) έχει βγει πρώτο στην αύξηση των εκπτώσεων φθάνοντας στο 55%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024